Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Blažević: Falilo mi je ono “Ćiro pederu”, sada mi viču da sam četnik

Sport
Autor:

Foto: Profimedia

Ja bih zamolio opet one najvažnije, to je publika, da daju malo strpljenja Robertu Prosinečkom. Ja znam koji je on znalac, kako ima izuzetan afinitet za fudbalske finese, rekao slavni Miroslav “Ćiro” Blažević u Presingu na N1.

– Ja kad ga vidim da nije ni blijed pred utakmicu, ne može igrati. Ja sam zelen, a on nije ni blijed. Pa sine, ne možeš ti, ti ne doživljavaš to na pravi način. Ti si u privilegiji da afirmiraš svoju zemlju, igraj za nju. I ti nisi blijed, jer si nonšalantan? E ta klima je neophodna”, smatra Blažević i ističe:

– Kvalifikacije su rat. Istina, viteški, ali rat. To je toliko borbi i na kraju se mrtvi broje. Ne možeš ti ići u rat sa kolačima – kaže Blažević.

Ćiro Blažević je komentarisao i incident koji se dogodio u Hrvatskoj, kada su mu zbog podrške Miloradu Pupovcu, članu SDSS na izborima za Evropski parlament, napravili smrtovnicu.

– Policija se time okupirala. Kažu da su na putu da otkriju čovjeka koji je napravio vašu smrtovnicu. Rekao sam – ne dirajte ga. On mi je napravio tako veliku uslugu jer, zamisli privilegiju da čitam svoju smrtovnicu, a živ sam. Izmolio sam ih da ga ne ganjaju. U moje hrvatstvo niko ne može da dira i sumnja. Ja sam to bio kada to niko nije smio.  Sada sam procijenio da antagonizam između Srba i Hrvata bi trebao da prestane. Ne vodi ničemu. Skloni smo da iz banalnog ponašanja napravimo grudu snijega koja će se zakotrljati, pa ćemo imati najdraže svoje mrtve. Jer je neko bio malo svjestan da se to ne radi – rekao je Blažević.

Na pitanje šta je pojedincima u Hrvatskoj toliko smetalo, Blažević odgovara:

– Znao sam da će biti haos, kao što je i bio. Fino je kada mi viču ‘Ćiro pederu’, to mi je počelo faliti. Sada, postotak mladosti viču mi da sam četnik, da mi j*bo Draža Mihailović mater. Ne daju mi mogućnost dijaloga, da im objasnim da to ne vodi ničem. Mi nemamo razloga da se tako ponašamo. Dobili smo domovinu. Srbi su građani Hrvatske i moramo ih tretirati kao i svakog drugog Hrvata, to je jedino normalno u civilizovanom svijetu – pojasnio je Blažević.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO