Hronika

BLIZAK BELIVUKU, TUKAO GOSTE Ovo je jedan od nasilnika koji su motkom tukli mladića nasred ulice

Snimci stravičnog prebijanja Dejana T. (27) koje se dogodilo u Sremskoj Mitrovici uznemirili su Srbiju, a kako navode pojedini beogradski mediji jedan od uhapšenih huligana je Miloš Hrkman (29) iz Rume, koji je ranije bio blizak navijačima Veljka Belivuka.

BLIZAK BELIVUKU, TUKAO GOSTE Ovo je jedan od nasilnika koji su motkom tukli mladića nasred ulice
FOTO: PLACEBO/SCREENSHOT

Naime, na snimku tuče vidi se kako grupa muškaraca presreće drugog muškarca nasred ulice u Rumi, nakon čega počinju brutalno da ga prebijaju rukama, nogama i drvenim motkama.

Kako se vidi i čuje na snimku napada, koji su prolaznici zabilježili mobilnim telefonom i dijelili na društvenim mrežama, prema svemu sudeći, grupa momaka koja je tukla Dejana T. znala je šta radi, a na snimku se čuju i prijetnje u kojima jedan od muškaraca uzvikuje: “Ja ću te ubiti” dok Dejan T. viče: “Nisam ja”.

Prema nezvaničnim informacijama, grupa muškaraca je sa dva automobila jurila Dejana T. još od Rume da bi ga presreli u Ulici Stari šor ispred prodavnice auto-dijelova, izvukli ga iz njegovog auta i počeli premlaćivanje.

Pročitajte još

Pomenuti Miloš Hrkman, kome su stavljene lisice, dobro je poznat policiji i više puta je hapšen. Poslednji put za njega se čulo u u martu ove godine, kada je uhapšen u akciji policije u Rumi koja je bila usmjerena na razbijanje kriminalnih grupa, a njemu je na teret tada stavljeno krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Hrkman je bio hapšen i 2018. godine zbog sumnje da je sa grupom navijača Partizana demolirao klub “Komitet” u beogradskoj Beton hali. Kako je tada pisano, on je tada sa grupom mladića upao u lokal i brutalno su pretukli sve koji su im se našli na putu – goste, osoblje…

Još jedan u nizu incidentata Hrkmana, koji je blizak navijačkoj grupi Saut Gard dogodio se 2016. godine kada je Hrkman sa svojom grupom izazivao nered u toku izbora u Republici Srpskoj, a nakon tuče koja se dogodila u hotelu oni su protjerani iz Srpske.

Inače, Hrkman je ranije navodno radio kao obezbjeđenje po Beogradskim klubovima i viđan je u društvu navijača koje je do hapšenja 4. februara 2021. predvodio Veljko Belivuk, zvani Velja Nevolja, koji je optužen za nekoliko teških ubistava i stvaranja kriminalne organizacije.

Prema riječima izvora, povod za prebijanje mladića u Sremskoj Mitrovici je navijački sukob. Kako nezvanično se saznaje, pretučeni Dejan T. je navijač Crvene Zvezde.

– Priča se da je Dejan T. prije izvjesnog vremena presreo nekog klinca, koji je bio u dresu Partizana i da ga je natjerao da skine dres. To je navodno razbjesnelo starije navijače Partizana, koji su riješili da se obračunaju sa Dejanom T. – objašnjava izvor i podsjeća da su pored Hrkmana uhapšena još i S. K. (32) iz Iriga, M. T. (25) iz Beograda, N. P. (33) iz Rume i N. V. (25) iz Rume.

Oni se sumnjiče da su izvršili krivična djela nasilničko ponašanje i nanošenje teških tjelesnih povreda.

Prihvati notifikacije