Banjaluka

“Blizu smo odluke o izborima na proljeće” Stanivuković poručio da gradonačelnik i Skupština grada ne mogu zajedno

Ako je neko odlučio da uništi Banjaluku po svaku cijenu, da bi uništio gradonačelnika, u redu, idemo u nove izbore, rekao je Draško Stanivuković nakon sjednice skupštinskog Kolegijuma.

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke
FOTO: ALEKSANDAR ČAVIĆ/GRAD BANJALUKA

Podsjećamo, na sjednici Kolegijuma odlučeno je da Skupština grada bude održana 29. decembra i da se na dnevnom redu nađu prijedlozi rebalansa za 2022. godinu i budžeta za narednu godinu.

Stanivuković je zatražio da se o rebalansu raspravlja na vanrednoj sjednici, kako bi bilo više vremena da se planirani novac rasporedi s obzirom da je kraj godine.

Pročitajte još

– Imate ogroman paradoks da su pristali da se raspravlja o rebalansu budžeta, ali dan pred vikend. Hipotetički gledano, kada bi jednoglasno usvojili ovakav rebalans, mi ne bi stigli potrošiti ta sredstva taj dan, što znači da vi rebalansa nemate – rekao je juče Stanivuković.

Dodao je kako intenzivno razgovara sa svojim timom i da su blizu odluke o izborima u proljeće.

– To znači da ću ja predložiti takvu odluku, jer mislim da građani ne zaslužuju ili mene kao gradonačelnika ili njih kao skupštinu. Jedno s drugim, očigledno, ne može. Nemam problem da svoj mandat stavim na raspolaganje i da se bira novi gradonačelnik. Možda se opet kandidujem – poručio je on.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije