Gradovi

Blizu života prije korone: Radojičić o približavanju 50 odsto vakcinisanih u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je da je Beograd veoma blizu procenta od 50 odsto punoljetnih vakcinisanih i da se zato može reći da su Beograđani vrlo blizu života kao prije korone.

Blizu života prije korone: Radojičić o približavanju 50 odsto vakcinisanih u Beogradu
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Radojičić je za RTS rekao da još ne može sa sigurnošću da se kaže da je 50 odsto punoljetnih Beograđana vakcinisano, ali je dodao da je, s obzirom na to da su žene bile revnosnije, skoro siguran da je 50 odsto žena u Beogradu vakcinisano.

– Ključna poruka je da dobro napredujemo, da smo vrlo blizu te brojke koja nam je važna, a to je da dovoljan broj ljudi bude vakcinisan – istakao je gradonačelnik Beograda.

On je dodao da se polako približava trenutak kada će građani moći malo da se opuste, ali to ne znači da treba da izgube iz vida uvijek potrebnu opreznost.

Pročitajte još

Gradonačelnik je rekao da su u pripremi i sportski događaji, da će Beograd biti domaćin velikog vaterpolo finalnog turnira Lige šampiona.

– Nadam se i održavanju Beogradskog maratona, a počinju i koncerti, što su sve naznake da se život polako vraća u svoje normalne tokove – rekao je Radojičić.

On je naglasio da ipak nije vrijeme za pretjeranu radost i potpuno opuštanje. Izrazio je nadu da će ljeto biti mnogo bolje nego prethodni period, ali je ukazao da je i dalje neophodan oprez.

Gradonačelnik je istakao da je, pored toga što Beograd epidemiološki postaje sve sigurniji grad, prestonica Srbije proglašena i za grad sa najboljim ekonomskim i investicionim potencijalom u Evropi, prema ocjeni renomirane britanske kuće “Emerging Europe”, koja se bavi ekonomskom analizom gradova centralne, istočne i jugoistočne Evrope i Južnog Kavkaza.

– Beograd je na ovoj listi procijenjen kao grad sa najvećim ekonomskim potencijalom. To znači da je najbolja destinacija za investiranje. Oni procjenjuju prije svega političku i ekonomsku stabilnost grada i zemlje, a sa druge strane pristupnost grada ostalom regionu i Evropi – naglasio je Radojičić.

Istakao je dobru stručnost kadrova i sve bolju poslovnu klimu u gradu i podsjetio da je 2016. godine Beograd bio na 186. mjestu na biznis duing listi Svjetske banke po brzini izdavanja građevinskih dozvola, a 2019. godine na 9. mjestu.

Prihvati notifikacije