Sport

BODOVI ZA EVROPU Maksimović: Blizu smo glavnog cilja

Glavni cilj- izlazak u Evropu je sve bliži, a u Borcu žele da što prije i teoretski osiguraju plasman u međunarodna takmičenja.

BODOVI ZA EVROPU Maksimović: Blizu smo glavnog cilja
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Do kraja prvenstva ostalo je još pet kola, a Banjalučanima slijede dva meča na domaćem terenu. Prvi rival je Krupa(16.55) koja se grčevito bori za opstanak u društvu najboljih. U posljednjih pet kola ekipa je ostvarila dvije pobjede, dva remija uz jedan poraz te je to dovoljan primjer da se mora ozbiljno shvatiti. U dosadašnja četiri meča u Premijer ligi BiH ekipa imaju po dvije pobjede, a nije bilo remija u prvenstvenim duelima.

Trener Marko Maksimović na ovom meču neće moći da računa na golmana Bojana Pavlovića, te Marka Jovanovića i Jovu Lukića, dok će Dino Ćorić meč početi na klupi.

– Bliži se kraj prvenstva i mi želimo da što prije ostvarimo naš cilj i izborimo plasman u Evropu. Krupa je u teškoj situaciji, dolazi sigurno sa željom da pokuša ostvariti dobar rezultat, ali igramo na domaćem parketu i nastojaćemo da zabilježimo novi trijumf i približimo se ostvarenju ambicija. Cijenimo rivala, imamo određenih problema oko sastava, ali zbićemo redove i ići na sva tri boda. Za neki veći rezultat u prvenstvu ne zavisimo samo od sebe, a ako nam se ukaže šansa sigurno ćemo da se borimo – rekao je Maksimović.

I dalje je čudno igrati protiv brata

Desni bek Siniša Dujaković ističe da je Krupa osjetno podigla formu. Prvotimca Borca očekuje i novi duel protiv rođenog brata Nikole.

FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

– Krupa igra zaista dobro u posljednje vrijeme, podigli su formu, tako da nas očekuje veoma težak meč. Sve je manje mečeva do kraja tako da bodovi imaju veliku važnost za naše ekipe. Igramo na domaćem parketu, u naletu smo i želimo to da potvrdimo osvajanjem tri boda. Iako sam već odigrao nekoliko mečeva protiv brata i dalje je čudan osjećaj kad se nađemo na suprotnim stranama. Ipak , ne sumnjam u to da ćemo obojica dati maksimume kako bi na kraju naši timovi ostvarili pobjede – poručio je Dujaković.

Prihvati notifikacije