Svijet

"BOG SAM, A VI MOJE SLUGE" Napadač prije masakra u ruskoj školi ostavljao jezive poruke

U ruskom gradu Kazanju danas je u pucnjavi u školi ubijeno sedmoro djece i učitelj, rečeno je za RIA Novosti u pres-službi predsjednika Tatarstana.

"BOG SAM, A VI MOJE SLUGE" Napadač prije masakra u ruskoj školi ostavljao jezive poruke
FOTO: BNONEWS/TWITTER SCREENSHOT

Prema izvještajima hitnoj službi broj žrtava je porastao na 11, uključujući devetoro djece. Povrijeđeno je najmanje 20 osoba.

Predsjednik Tatarstana Rustam Minihanov potvrdio je smrt sedmoro djece, navodeći da su stradala četiri dečaka i tri djevojčice koji su pohađali osmi razred. U hitnim službama prethodno je agenciji TAS S rečeno da je stradalo 11 osoba, od kojih su dvije kada su skočile sa trećeg sprata.

Minihanov je naveo da je 19-godišnji napadač uhapšen, da je imao registrovano oružje i da je bio sam, iako se prethodno vjerovalo da je u školi bio još jedan napadač koji je u akciji likvidiran.

Osumnjičeni za krvavi pir, koji je u međuvremenu uhapšen, uletio je u školu u ranim jutarnjim satima naoružan automatskom puškom. Mediji prenose da je prvo ubio čuvara, a potom je upucao nastavnika i otvorio vatru ka djeci koja su se zatekla u hodniku.

U trenutku masakra u školi je bilo više od 700 đaka i 70 zaposlenih. Djeca su u panici skakala sa prozora, pokušavajući da se spasu.

Это Ильназ Г., задержанный в казанской школе стрелок. По некоторым данным, молодой человек ранее учился в этом учреждении, и у него не сложились отношения с преподавателями и одноклассниками.

Posted by IZ.RU on Tuesday, May 11, 2021

Na društvenim mrežama kruže fotografije osumnjičenog za napad. On je, kako se vjeruje, bivši đak škole, a učitelji za njega nisu imali riječi hvale. lokalni mediji prenose da je uoči napada na društvenim mrežana ostavljao jezive poruke.

– Ja sam kao Bog, želim da svi shvatite da ste moje sluge. Vi ste dužni da radite apsolutno sve što zatražim od vas. Kad bi svako od vas ubio više od desetoro, na svijetu ne bi preostalo nijedno živo biće. Na svijetu niko ne bi trebalo da ostane, ovo je greška svemira – navodno je napisao osumnjičeni tinejdžer.

Navodno je poručio da će prvo pobiti sve, a potom i sebe.

– P**** vam materina. Danas ću da pobijem smeće, pa ću sebe – stoji, kako se prenosi. u jednoj od poruka.

U Kazanju, glavnom gradu Tatarstana u kojem će sutra biti Dan žalosti, uveden režim antiterorističke operacije, a u svim obrazovnim ustanovama pojačane su mjere bezbjednosti, piše Blic.