Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“BOGATSTVO KOJEG NISMO SVJESNI” Penzioneri očistili groblje i gradsku plažu

Regioni
Autor:

Foto: Srna

Članovi Sindikata penzionera Zvornik danas su, u okviru akcije “April, mjesec čistoće”, očistili Jevrejsko groblje, gradsku plažu i šetalište pored rijeke Drine.

Predstavnik Sindikata penzionera Slavoljub Tomašević rekao je da je u ovoj tradicionalnoj akciji učestvovalo 20 članova, te da je Gradska uprava Zvornik obezbijedila opremu za čišćenje i plastične kese za smeće.

– Drina je naše bogatstvo kojeg nismo svjesni, a gradska plaža je ukras grada, što moramo cijeniti i održavati – rekao je Tomašević.

On je naveo da članovi Sindikata penzionera, prema programu rada Udruženja, najmanje tri puta godišnje uređuju gradsku plažu i sade cvijeće na zelenim površinama.

– Odlučili smo da ove godine sprovedemo akciju “Jedan penzioner, jedna ruž” u okviru koje će svaki penzioner zasaditi cvijet, a oni koji iz zdrvstvenih razloga nisu u mogućnosti izdvojiće po 0,50 KM za kupovinu cvijeća – rekao je Tomašević.

On je dodao da penzioneri već pet godina čiste i održavaju Jevrejsko groblje u Zvorniku.

– Jevrejske porodice koje su nestale tokom Drugog svejtskog rata zaslužuju da se brinemo o groblju. Groblje nema ko da uređuje, jer je sve manje potomaka Jevreja koji su ranije živjeli u ovom gradu – rekao je Tomašević.

On je podsjetio da su Jevreji prije Drugog svjetskog rata dali veliki doprinos u privrednom, ekonomskom, kulturnom i sportskom razvoju Zvornika.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO