Biznis

Boing preporučio suspendovanje aviona 777 nakon JEZIVE EKSPLOZIJE (VIDEO)

Američki proizvođač aviona "Boing" saopštio je da su istragom utvrđeni tragovi "zamora metala" na njihovom avionu "777" kome je otkazao jedan od motora ubrzo nakon polijetanja u Denveru i preporučio privremeno prizemljenje svih letilica tog tipa, prenosi BBC.

Boing preporučio suspendovanje aviona 777 nakon JEZIVE EKSPLOZIJE (VIDEO)
FOTO: 9NEWS/YOUTUBE/SVREENSHOT

BBC navodi da su istražitelji utvrdili da je jedna od lopatica ventilatora koja je otkazala u motoru na avionu tipa “boing 777” ubrzo nakon polijetanja pokazivala znake zamora metala, a američki Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja (NTSB) saopštio je da će sječivo biti podvrgnuto daljim pregledima.

“Boing” je saopštio da 128 aviona tog tipa treba suspendovati dok se ne obave sve potrebne inspekcije, a da je trenutno 69 aviona sa motorima “prat vitni 4000” u upotrebi, a da ih je 59 prizemljeno u hangarima, prenosi BBC.

Američka federalna administracija za vazdušni saobraćaj (FFA) izdala je upozorenje za avione tipa “boing 777” nakon otkazivanja jednog motora na letu kompanije “Junajted erlajns” iznad Denvera u Koloradu koji je uspio da sleti na aerodrom i naredila hitnu inspekciju takvih letilica.

Avion je prevozio 231 putnika za Honolulu kada je pretrpeo kvar na desnom motoru.