Hronika

“BOJLER JE BIO NOV” Vlasnik stana u kojem se dogodila eksplozija u šoku, stanarke spasila JEDNA STVAR

U stanu na Belim vodama gdje je jutros eksplozija bojlera izazvala veliki požar žive dvije djevojke koje su u tom trenutku bile u stanu.

“BOJLER JE BIO NOV”  Vlasnik stana u kojem se dogodila eksplozija u šoku, stanarke spasila JEDNA STVAR
FOTO: BLIC VIDEO/SCREENSHOT

 Kako saznaje Blic, one nisu povrijeđene iako je eksplozija izbila ulazna vrata, uništila veći dio stana, a vatra se proširila i na četvrti sprat.

Stanarke su, zajedno sa drugim komšijama iz zgrade evakuisane. Dok su vatrogasci gasili vatru, one su bile ispred zgrade sa ostalim komšijama, vidno potresene i u šok.

Pročitajte još

Prva komšinica stana u kom se dogodila eksplozija kaže da je jedna od djevojaka dotrčala do njenih vrata, da je vikala upomoć i da su odmah svi sišli dole.

– To se dogodilo jutros oko šest sati, izletio sam napolje i vidio sam ljude kako stoje i viču “Upomoć, upomoć”… neko je na terasi držao automobilske gume, to je gorilo dva sata sigurno – kaže drugi komšija.

“Bojler je bio nov, prije godinu i po dana je kupljen”

Mališa Pavlović, vlasnik stana u kojem se eksplozija dogodila kaže da je bojler bio nov.

– Zvale su jutros da mi kažu da gori stan, ja sam iz Ljiga, pa sam odmah krenuo, došao sam čim prije. Bojler je nov, prije godinu i po dana je kupljen i postavljen, imamo i garanciju – kazao je Pavlović.

Prema njegovom riječima, stan ima 42 kvadrata sa terasom, a vjeruje da je zid koji dijeli sobu i kupatilo je spasio djevojke. Na licu mjesta se moglo čuti da u ovoj zgradi juče nije bilo vode, te nije najjasnije da li je to dovelo do kvara koji je izazvao eksploziju, a kasnije i požar.

Evakuisana i trudnica, 11 povrijeđenih

Prvi komšija, koji živi odmah do stana koji je izgoreo, kaže da je puklo kao da je bila bomba. U tom stanu, kako je kazao, živi sa trudnom suprugom.

– Odmah sam se obukao i izašao, imam trudnu ženu koja je doživjela stres, djevojke su lupale na vrata drugoj komšinici, vikale su upomoć, upomoć – kazao Saša Stefanović komšija koji živi pored izgorjelog stana.

Eksplozija bojlera dogodila se rano ujutru, oko šest sati, u zgradi na Belim vodama u stanu na trećem spratu. Požar se sa trećeg proširio i na četvrti sprat, a povređeno je 11 osoba, od čega osmoro odraslih koji su prevezeni na VMA-a, i troje djece koja su upućena na Institut za majku i dijete.

Prema riječima dežurnog dispečara Hitne pomoći, svi povrijeđeni su duže vrijeme bili izloženi gustom dimu i pored opekotina imaju i poteškoće sa disanjem.