Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BOL I NEVJERICA Potresan oproštaj rođake muškarca čije je tijelo pronađeno u SEPTIČKOJ JAMI

Hronika
Autor:

Foto: Vesna Lalić, privatna arhiva/RAS Srbija

“Pa rat prođosmo ne izgubismo život od strane suprotne strane, ali se nađe neki dječak da uzme sebi za pravo da ti presudi. I tebi. I bakama. Opet se izvinjavam, sigurno mislite, podrazumijeva se pisati ovdje nešto u ovakvoj situaciji, ali griješite. Tri je iza ponoći, kuca sat, kuca mi srce, san ne postoji…”

Ovim potresnim riječima, na svom Instagram proflu, uz fotografiju pokojnog Neđe Šubare, oprostila se njegova sinovica, odnosno kćerka njegovog brata, Bojana. Ona je u oproštajnom pismu svome stricu navela pojedinosti iz njihovog života, podsjetila na zajedničke trenutke i izvinila se porodici i prijateljima što ih na taj način obaviještava o smrti svog strica.

Njeno pismo u cjelosti:

“Izvinjavam se porodici i prijateljima što ih na ovaj način obaviještavam da je moj voljeni stric izgubio život, ali trenutno ne znam drugi način. Svaki kontakt i razgovor stvaraju bol. Nepodnošljivu bol. Naš veliki gospodine, domaćine, dostojanstveni striče, moj zaštitniče. Voljeni sine. Dobri druže. Veliki dječače. Pa, rat prođosmo ne izgubismo život od strane suprotne, ali se nađe neki dječak da uzme sebi za pravo da ti presudi. I tebi. I bakama. Opet se izvinjavam, sigurno mislite podrazumijeva se pisati ovdje nešto u ovakvoj situaciji, ali griješite. Tri je iza ponoći, kuca sat, kuca mi srce, san ne postoji…

Ali dala bih sve da je ovo ružan san, pa sutra kad ustaneš da me nazoveš i kažeš: “Boćo, hoćemo li na kolače?” Mika moj. Nikada ti nisam rekla koliko te volim, stalno sam ti nešto zamjerala… Sad bih dala život da te zagrlim i kažem “izvini ako sam te uvrijedila nekad, izvini ako nisam imala vremena”. Izvini što nisam dolazila. Izvini što smo se onda na moru samo jednom vidjeli. Duboko u sebi znam da si bio ponosan na Tanju i mene. Rekao si mi jednom: “Vinko, treba da budeš srećan što si izrasla u dobrog čovjeka.

I šta sad ja imam od toga, kada više nemam tebe? Vratila sam se s mora i kažem sebi e, još samo on da se vrati, morao je negdje, pa da idemo na kolače. Pa se ja umažem, a on kaže “Nema veze, uzmi onu moju majicu iz kola”. A ja razmaženko hoću da je nosim kući, a ti kažeš, ne može musavice, i nju ćeš isprljati. Durim se, pa onda kažem dobro ajde. Ovu sliku si mi poslao kad si za Božić išao da sječeš badnjak. Niko se praznicima nije znao toliko obradovati. Slavu slaviti. Ljude ugostiti…

Slika na Viberu Patrijarh Pavle, neka te čuva tamo gdje ideš. Ja ću staviti tvoju, a ti čuvaj mene. Opet se izvinjavam što pišem. Lakše mi je… Vjerovala sam da će uskoro veselje. Prvo tvoje pa onda moje. Udaću se, Mikane, i ako bog da imati dječaka. Prezime ću zadržati. Jer samo smo ti, ja i tata Šubi.

Htjela bih da prestanem pisati, da vidim kako su mi otac, majka, sestra, baba, ali imam utisak da nešto fali. Da ti nešto nisam rekla. Jedino što fali, fališ ti… Za sve što dolazi. Onaj što je uradio sve ovo, presudio je sebi, svojoj ženi. Ej, dječače, šta nam priredi…”

Podsjećanja radi, tijela Neđe Šubare (42), njegove majke Darinke (75) i njegove tetke pronađena su 17. juna u septičkoj jami iza tržnog centra u Surčinu, na placu koji pripada Ljubomiru Jovanoviću Staklenom, kriminalcu iz Surčina.

Za trostruko ubistvo osumnjičen je njegov sin Dragoslav Jovanović (25) i njegova tri druga koji su u međuvremenu privedeni – Lazar D. (22), Miloš S. (31) i Nikola Č. (20).

(Blic)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO