Svijet

"Bolje od puštanja na slobodu" Otac koji je SILOVAO I ZLOSTAVLJAO KĆERKU prebačen u novu ćeliju

Najpoznatiji zločinac u Austriji dugo je čekao trenutak da bude premješten u zatvorsku ćeliju koja će mu omogućiti ono najbitnije što je do tada želio - tuš.

Jozef Fricl
FOTO: HISTORY IS OURS - DOCUMENTARY CHANNEL/YOUTUBE/SCREENSHOT

Jozef Fricl, ozloglašeni silovatelj koji je kćerki Elizabeti napravio sedmoro djece, bio je prilično nesrećan u prethodnoj ćeliji jer nije imala nekoliko stvari.

Tuširanje mu je bilo posebno važno – rekla je njegova advokatica Astrid Vagner.

Fricl, koji je kćerku zatočenu držao u podrumu čak 24 godine, prije desetak dana se preselio u novu ćeliju u kojoj mu je omogućeno da im tuš kabinu.

Od tada mu ide mnogo bolje, zaista je oživio – rekla je advokatica.

Pročitajte još

Advokatica je istakla da je ovo “možda bolje od puštanja na slobodu” iako će ona nastaviti da se bori da njenog klijenta oslobode robije koju služi i da ostatak života provede kao slobodan čovjek.

Ona je istakla da je Josef trenutno jako zadovoljan tušem i ostalim pogodnostima kao i da se dobro slaže sa zatvorenicima.

– Dobro se slaže sa ostalim, uglavnom mlađim zatvorenicima, a takođe, ponovo uzgaja papriku i paradajz – dodala je Vagner, piše OE24.

Podsjetimo, Fricl je držao Elizabetu kao seksualnu robinju u kući od njene 18 godine. Njegovi odvratni zločini otkriveni su kada je jedno dijete, rođeno kao rezultat incesta, odvedeno u bolnicu jer mu je život bio ugrožen. Inače, on boluje od demencije, a forenzički psihijatar Adelhajd Kastner zaključio je krajem 2023 da Fricl više nije opasan.

Austrijanac je kćerku tokom 24 godina silovao hiljadu puta i napravio joj sedmoro djece.

Monstruozan, nezapamćen slučaj u Austriji, otkriven je 2008. godine.

Bonus video:

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu