Banjaluka

BOLJI USLOVI ZA RAD Za "utopljavanje" škole u Boriku 700.000 KM

Ministar prosvjete i kulture Natalija Trivić izjavila je da će u Osnovnu školu "Branko Ćopić" u naselju Borik biti uloženo 700.000 KM kroz projekat energetske efikasnosti.

BOLJI USLOVI ZA RAD Za "utopljavanje" škole u Boriku 700.000 KM
FOTO: GRAD BANJALUKA

Trivićeva je, nakon posjete ovoj školi, istakla da će ovaj projekat biti realizovan u 12 škola u Republici Srpskoj, te da se takozvano utopljavanje škola sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju.

– U ovoj školi će biti obnovljena fasada, stolarija i sve ono što se podrazumijeva kroz projekat energetske efikasnosti. Ovim ćemo konačno riješiti dugogodišnji problem ove škole, koju pohađa oko 900 učenika – rekla je Trivićeva novinarima.

Prema njenim riječima, ulaganje u škole je od velikog značaja, jer je za sam proces odvijanja nastave važno da djeca i prosvjetni radnici imaju adekvatne uslove i stimulativno okruženje.

– U program energetske efikasnosti uključeno je osam osnovnih i četiri srednje škole u Republici Srpskoj. Svi radovi će biti obavljani u skladu sa preporučenim epidemiološkim mjerama Instituta za javno zdravstvo – poručila je Trivićeva.

Direktor OŠ “Branko Ćopić” Branislava Pejašinović rekla je da su svi zaposleni u školi, a posebno djeca, zadovoljni što se ovaj projekat realizuje baš u njihovoj školi.

– Radovi koji su počeli proteklih dana uključuju sanaciju krova, zamjenu stolarije na fiskulturnoj sali, obnovu fasade sa postavljanjem termoizolacije, sanaciju dijela mokrih čvorova, te ugradnju radijatorskih ventila – navela je Pejašinovićeva.

Ona je dodala da je projekat za njih od velikog značaja, jer će učenici i zaposleni dobiti mnogo bolje uslove za rad.

– Osim toga, očekujemo znatnu uštedu energije, a radujemo se i što će naša škola zasijati u novom ruhu, što će cijelom naselju Borik dati ljepši izgled – napomenula je Pejašinovićeva.