Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BOLJI ŽIVOT DJEČAKA KOŠTA 20.000 KM Danin i Daris imaju MOLBU za ljude dobrog srca

Društvo
Autor:

Foto: Klix/RAS Srbija

Humanitarna organizacija Pomozi.ba pokrenula je apel za pomoć dvojici dječaka – Daninu i Darisu.

Danin je stoodstotni invalid, a Daris se bori s leukemijom. Za njihov bolji život potrebno je oko 20.000 KM. Pozivom na broj 17012 donirate dvije marke, a navedeni broj je jedinstven ja sve telekom operatere u BiH.

Danin Ljutvijević je dječak iz Zenice koji nažalost ne može niti hodati, niti pričati i stoodstoni je invalid. Po rođenju, usljed nedostatka kisika u mozgu bio jehospitalizovan 65 dana. U šestom mjesecu svog života dobija i poremećaj štitne žlijezde, te ima strabizam očiju i hipotoniju mišićnog tkiva.

Danin je dječak koji nažalost posjeduje gen Mcdermid sindrom i jedan je od rijetkih sa ovim genom. Njegovo stanje se ne može promijeniti, ali u svrhu adekvatnog liječenja potrebno je utvrditi tačnu sliku gena i hromozoma.

Daris Isić je dječak iz Sarajeva koji se sa svoje tri godine bori sa leukemijom, a borba sa ovom opakom dijagnozom, nažalost je dovela i do brojnih drugih problema.

Jedna od brojnih dijagnoza nastala zbog štetnog djelovanja hemoterapija je i stenoza jednjaka. Upravo zbog ove dijagnoze ovaj hrabri dječak se posljednja 24 mjeseca hrani putem nazogastrične sonde, te mu je zbog toga potrebna hitna balondalitacija jednjaka i operacija testisa.

Troškovi za oba dječaka nisu veliki i iznose oko 20.000 KM, odnosno oko 7.000 KM porodici nedostaje za Danina, dok je za Darisa potrebno još nekih 7.000 evra.

Pored poziva na broj 17012, tu su i opcije doniranja putem PejPala, uplate na domaći i INO račun, kao i uplate na račun organizacije Pomozi.ba u Austriji.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO