Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bolton: Ne postoje dokazi o miješanju Moskve u izbore

Svijet
Autor:

Foto: Gage Skidmore/Wikipedia

Ne postoje dokazi da je miješanje Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. godine, koje Moskva negira, materijalno uticalo na njihov ishod, ali ono jeste stvorilo nepovjerenje Vašingtona ka Moskvi, izjavio je američki savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton.

On je na koferenciji za novinare u Moskvi, nakon sastanka sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom, upozorio Moskvu “da se ne miješa u američke izbore”.

Bolton je rekao da je tokom sastanka sa Putinom objasnio da je miješanje Moskve u izbore “kontraproduktivno” za Rusiju.

Govoreći o odluci Vašingtona o istupanju iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa /INF/, Bolton je istakao da će SAD u dogledno vrijeme formalno saopštiti odluku o istupanju iz tog sporazuma, uz napomenu da je sličan proces ranije trajao nekoliko mjeseci.

On je naglasio da sada postoji nova strateška realnost, u kojoj nuklearne rakete nisu više bilateralno pitanje, s obzirom na to da i Kina sada posjeduje nuklearno oružje koje je sporazumom zabranjeno.

Putin je tokom sastanka sa Boltonom pomenuo razlike između Rusije i SAD, ali je naglasio potrebu za održavanjem dijaloga i izrazio spremnost da razgovara sa predsjednikom SAD Donaldom Trampom 11. novembra u Parizu.

Ruski predsjednik je izjavio da je važno da Moskva i Vašington sarađuju u područjima gdje postoji mogućnost bilateralne saradnje, javio je AP.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO