Hronika

"BOMBA JE BILA RAZORNA" Okrivljeni za pokušaj likvidacije Đurovića imao fotografije njegove kuće

Bomba koja je u avgustu prošle godine pronađena na raskrsnici u centru Bara, a za koju se pretpostavlja da je bila namenjena Jovanu Đuroviću, koji se smatra visokorangiranim članom barskog klana i koji je nedavno ranjen u Amsterdamu, bila je velike razorne moći i da se tada aktivirala došlo bi do “teške tjelesne ili smrtne posljedice”.

"BOMBA JE BILA RAZORNA" Okrivljeni za pokušaj likvidacije Đurovića imao fotografije njegove kuće
FOTO: NIELS WENDSTEDT/EPA

Ovo je saopšteno na glavnom pretresu povodom optužbi Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore da je sedmočlana grupa planirala ubistvo Jovana Đurovića.

Sa ovom količinom eksploziva da je došlo do aktivacije nastupile bi teške tjelesne ili smrtne posljedice – ocijenio je vještak Nenad Milikić.

On je pojasnio da nedostaje daljinski upravljač i da je nemoguće aktivirati eksplozivnu napravu bez daljinskog koji je sastavni dio. Kako je naveo, bomba se mogla aktivirati i prilikom pritiska ili pada nekog tereta većeg od dva kilograma na detonatorsku kapislu.

– U donjem dijelu električne detonatorske kapisle nalaze se primarno i sekundarno tijelo koje je osjetljivo i ukoliko padne neki teret može doći do aktiviranja. Ukoliko dođe do udara u kapislu može se aktivirati – rekao je Milikić.

Kod Darka Milića koji je jedan od okrivljenih u ovom slučaju, pronađeni su screenshot-ovi novinarskih tekstova vezanih za događaj, kao i fotografije sa lica mjesta. On ističe da su fotografije preuzete iz Vajber grupe, pa su tako i ostale u telefonu.

– To je grupa gdje ima više od 100 članova. Dodao me jedan drug, kojeg ne bih da imenujem. Ta grupa služi za praćenje saobraćaja i gdje se nalazi policija, pa javljamo jedni drugima – branio se Milić.

Međutim, u telefonu su pronađene i fotografije zgrade u kojoj živi Đurović koji je navodno bio meta, a Milić tvrdi da su fotografije nastale slučajno. Kada je riječ o fotografiji na kojoj se vide tri pištolja, on je potvrdio da su njegovi.

Prihvati notifikacije