Sport

BORAC ČEKA KRUPU Pobjeda za vrh i miran odlazak na pauzu

Nakon istorijske pobjede protiv Sutjeske u kvalifikacijama za Ligu Evrope u redovima Borca okreću se domaćem šampionatu i utakmici protiv Krupe u okviru šestog kola m:tel Premijer lige BiH.

BORAC ČEKA KRUPU Pobjeda za vrh i miran odlazak na pauzu
FOTO: FK BORAC

Banjalučani žele da ostvare trijumf, ostanu u vrhu i tako na miru odu na reprezentativnu pauzu, koja slijedi nakon ovog duela.

– Želja nam je da kroz tu pauzu napravimo ono što nismo stigli, kako bi smo u sljedeće četiri utakmice bili na nivou koji je potreban da ekipa bude u vrhu. Moram naglasiti da je prekosutra veliki ulog. Utakmica protiv Krupe nam može donijeti čak vrh tabele i da uživamo u tome. Igrači to dobro znaju. Radili smo na tome da zaborave lijepe trenutke, koji su iza nas. Okrenuti smo Krupi i moramo namjestiti glave samo za tu utakmicu. Poštujem Krupu. Doćiće sa svojim ambicijama, mi smo svakome izazov. Tamo ima par igrača koju znaju šta je Borac. Moramo preuzeti ulogu favorita i da sebi obezbjedimo mir pred reprezentativnu pauzu. Vjerujem u igrače da će napraviti šta nam treba i da će oni na slobodne dane koje sam im obećao otići u velikom stilu – rekao je Vlado Jagodić.

Borčev šef struke neće moći računati na Sinišu Dujakovića, koji je povrijeđen i proustiče ovaj meč kao i Dejan Bosančić, koji mora na operaciju ruke i za njega je sezona završena, ali i zbog kartona suspendovanog Danilovića.

-Moramo dati svoj maksimum kako bi se vratili na pobjednički kolosjek u prvenstvu i na pauzu u otišli kako treba. Daćemo sve od sebe na terenu da slavimo u ponedeljak, kratko je poručio mladi štoper Đorđe Milojević.

Utakmica Borac – Krupa igra se u ponedeljak na Gradskom stadionu. Trenutni termin  je u 16.00 časova. Međutim, kako su radovi na reflektorima pri kraju, isti će imati probu na večerašnjem treningu od 19.00 časova. Tako da postoji mogućnost da se termin odigravanja utakmice pomjeri za 18.00, odnosno 19.00 časova, ali i to će biti poznato u toku sutrašnjeg dana.

JAGODIĆ NAJAVIO POJAČANJA

Borac je prolaskom u sljedeće kolo u Evropi napravio veliki iskorak, ali su povećani broja utakmica i povrede trenera Jagodića i upravu kluba doveli su u situaciju da moraju da izvrše dodatnu selekciju.

-Biće potrebe za novim kadrovskim rešenjima, mi moramo reagovati. Nama treba drugi golman, još minimalno jedno, možda čak i dva rješenja u veznom redu, ali i jedan napadač, pošto u ovom momentu naši špicevi nam ne daju ono što nam treba. Ove moje riječi trebaju da shvate kao dodatni stimulans i već na meču protiv Krupe počnu da rešetaju mreže, istakao je Jagodić.