Fudbal

BORAC ČUVA TIM Dva važna igrača produžila saradnju

Fudbalski klub Borac nastavlja da sklapa tim za budućnost. Ugovore sa banjalučkim klubom su produžili Jovo Lukić i Aleksandar Vojnović, koji su postali i reprezentativci BiH u prošloj godini.

BORAC ČUVA TIM Dva važna igrača produžila saradnju
FOTO: FK BORAC /N. KULAGA

Lukić je u Borac stigao u julu 2020. godine iz Krupe, a za banjalučki tim je odigrao 39 utakmica i na njima je postigao 14 golova. Lukić je produžio ugovor do 31. maja 2025. godine. On se vraća u odličnu formu koja ga je krasila prošle sezone prije povrede.

– Na obostrano zadovoljstvo je došlo do nastavka saradnje. Lako smo se dogovorili i produžili saradnju, možda i bude i duža. Drago mi je što sam odmah krenuo da dajem golove iako Modriča nije pravo mjerilo jer su tek krenuli sa priprema, ali sigurno nije lako dati nekom osam golova. Nadam se da ću se vratiti u pravu formu- istakao je Lukić.

Vojnović je produžio ugovor sa Banjalučanima do 31. maja 2023. godine. On je ranije igrao za Slobodu Novi Grad, Rudar Prijedor i Zvijezdu 09, pa je došao i do debija za reprezentaciju Bosne i Hercegovine na turneji po Americi.

– Na obostrano zadovoljstvo produžili smo ugovor do kraja 2023. godine. nadam se da će ova kao i prošla sezone biti uspješna. Sigurno je da ćemo dati sve od sebe da ostvarimo ciljeve, ovdje se osjećam kao kod kuće, tako da se nadam da ćemo se dobro spremiti i uigrati i krenuti sa pobjedama u drugom dijelu i doći do našeg cilja- poručio je Vojnović nakon potpisa.

Stameni fudbaler je odigrao dobru polusezonu u kojoj su ga treneri koristili na dvije pozicije i kao štopera i defanzivnog veznog.

Borac u četvrtak putuje na drugi dio priprema u tursku Antaliju.

Prihvati notifikacije