Sport

BORAC GOSTUJE KRUPI Jagodić: Kvalitetniji smo i to treba da dokažemo

Krupa i Borac će u komšijskom derbiju tražiti bodove koji su im neophodni u finišu jesenjeg dijela polusezone.

BORAC GOSTUJE KRUPI Jagodić: Kvalitetniji smo i to treba da dokažemo
FOTO: D.DRAGIČEVIĆ/RAS SRBIJA

Ekipa iz kanjona Vrbasa je digla formu, ostvarila tri remija, dok će tim Vlade Jagodića pokušati da pobjedom ostane pri vrhu.

Ekipa sa Gradskog stadiona će u ovaj meč ući oslabljena bez kapitena Stojana Vranješa, Aleksandra Radulovića, dok su male šanse da nastupi i Marko Jovanović.

Trener Jagodić uz uvažavanje rivala ističe da očekuje da njegov tim potvrdi kvalitet.

– U posljednja tri kola želimo da uradimo ono za šta smo se spremali cijelu polusezonu i završimo u vrhu, što nam je bio cilj, bez obzira što smo prekinuli pobjednički niz na našem terenu, gdje je Široki Brijeg više srećno nego spretno i zasluženo uspio da odigra 1:1. Ta dva boda koja smo planirali sada nam nedostaju. Krupa je digla formu, igraju puno bolje u tri posljednja kola. Veoma borbeno, agresivno i jasno je da im moramo odgovoriti na isti način. Bili su blizu pobjeda na sva tri meča nedostajalo im je sreće i očito da su mladi treneri koji su preuzeli ekipu donijeli osvježenje. Uz uvažavanje kolega i Krupe, čelnika koji su uradili sjajan posao u ovom klubu, smatram da smo mi trenutno kvalitetnija ekipa i treba da to pokažemo na terenu – rekao je Jagodić.

Trener Borca ističe da su bodovi veoma važni za oba tima.

– Krupa će tražiti važne bodove u borbi za opstanak, a mi imamo priliku da se novim trijumfom vratimo na pravi kolosijek i u puno mirnijoj atmosferi dočekamo derbi protiv Sarajeva. Nakon meča sa Širokim odradili smo dva treninga na našem pomoćnom terenu kako bi se ekipa priviknula na uslove koji nas očekuju u Krupi. Očekujem efikasnu utakmicu. Stvarali smo na prošloj utakmici dosta šansi, očekujem da to ponovimo i na ovoj a da popravimo efikasnost. Nismo još previše analizirali protivnika, znamo da im izostaju Stefan Nikolić, Kerim Palić i Miladin Filipović koji su im bitni igrači, kao i da se vraćaju golman Vasilije Kolak, te kapiten Igor Makitan i Mihael Modić. Ekipe se odlično poznaju, moguće je da se na terenu nađu i dva rođena brata, tako da tu nema iznenađenja. Mi ćemo se još spremiti možda bude i iznenađenja u timu – dodao je Jagodić.

FOTO: D.DRAGICEVIC/RAS SRBIJA
FOTO: D.DRAGICEVIC/RAS SRBIJA

Vezista Marko Brtan je tokom karijere nosio dres i Krupe.

– Šteta je zaista što protiv Širokog nismo osvojili tri boda. Imali smo četiri pet sjajnih šansi i onda smo kažnjeni. Krupa ima kvalitet, bore se za svaki bod tako da će biti zaigra težak meč. Ipak uprkos tome naš je cilj pobjeda i da osvojimo tri boda. Što se tiče boravka u Krupi mogu samo da kažem pohvale. Boravio sam dva mjeseca i odigrao deset mečeva ali mi je ostalo u lijepom sjećanju kao klub za primjer – istakao je Brtan.

Meč je u 13 časova.