Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

“BORAC IMA TRI SCENARIJA” Mikić o narednoj sezoni banjalučkih rukometaša

Sport
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Kako će Borac izgledati naredne sezone niko sa sigurnošću ne može da kaže ali mi imamo spremna tri scenarija sa kojima čekamo konačan rasplet situacije u BiH i naravno odluke Upravnog odbora kluba – rekao je trener banjalučkog Borca Mirko Mikić.

Rukometaši Borca, Odlukom komesara za takmičenje u Premijer ligi BiH, da se prvenstvo završi postojećim stanjem, osvojili su šampionsku titulu kao prvoplasirani tim, a trener Mirko Mikić smatra da bi epilog bio isti i da je prvensvo završeno na terenu.

-Iskreno,  nama je svima žao što se to desilo na ovaj način, što smo morali prestati igrati prije vremena, što nismo dokazali na terenu da smo najbolji jer bi se to sasvim izvjesno dogodilo.  Zasluženo smo osvojili titulu tu nema nikakve dileme, čestitam svojim igračima, čestitam upravi na dobro obavljenom poslu i novoj tituli koju smo donijeli u Banjaluku – rekao je trener Borca Mirko Mikić.

Banjalučani su osvajanjem titule šampiona Bosne i Hercegovine izborili nastup u Čelendž Kupu, još uvek je aktuelan i nastup Borca u regionalnoj SEHA ligi, a ukoliko bi se zbog finsija odustalo od ovih takmičenja Borac ima spreman scenario.

-Prije svega moram reći da je teško bilo šta planirati u situaciji kada apsolutno ne znamo ni kada će nova sezona početi, ni sa kakvim ćemo finasijama raspolagati ni kakve će uprava kluba postaviti uslove pred nas. Ja imam tri spremna scenarija, jedan ukoliko odlučimo da ostanemo na istom nivou, ukoliko ambicije budu više svakako ćemo morati da se pojačamo, a jedna od opcija je da idemo u apsolutno podmlađivanje i rekonstrukciju tima i baziramo se na sopstveni kadar. Naravno da je odluka na Upravnom odboru, nismo još razgovarali i svakako da treba sačekamo da vidimo kako će se situacija razviti – rekao je Mikić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO