Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borac misli na budućnost

Sport
Autor:

Foto B.Jakovljević / Mondo.ba

U fudbalskom klubu Borac misle na budućnost. Na pripremama ekipe na Zlatiboru je trenutno sedam igrača iz mlađih kategorija. Svima je želja zajednička – da jednog dana budu dio seniorskog tima “crveno-plavih”.

Sve su to igrači rođeni u Banjaluci , koji znaju šta je Borac i žele da zaigraju pred svojim sugrađanima. Milan Šikanjić, Vladimir Arsić, Nikola Turanjanin, Filip Račić, David Čavić, Bojan Batar i Luka Damjanović dobro podnose pripreme.

Da nije bilo povreda broj mladih igrača bi bio i veći, jer se Andrej Bosnić vratio za Banjaluku a još tri fudbalera su ostala u gradu na Vrbasu. U Borcu su se opredijelili  za stvaranje igrača iz sopstvenog “pogona” i nadaju se da će u budućnosti imati dosta prvotimaca iz svojih redova.

Najiskusniji među njima je Milan Šikanjić. Prošle sezone je već igrao za seniorski tim.

-Sigurno da su dobre pripreme, jedne od jačih koje sam prošao. Malo nas je stigao umor, jer se radilo jako. Sad pomalo spuštamo intenzitet jer se bliži prvenstvo i želimo da svježi dočekamo start. Drago nam je što je tu dosta igrača iz omladinske škole. Puno je lakše jer se poznajemo i svi smo iz Banjaluke. Znamo šta je Borac i cijenimo svoj klub za koji se borimo. Sigurno da smo jedan drugom podrška. Takođe imamo veliku podršku i od starijih igrača – rekao je Šikanjić.

Borac je povratnik u Premijer ligu i uprava ekipu nije opteretila tim ambicijama.

-Samo ime Borca i dres koji nosimo nas obavezuje da se borimo za vrh i da se traži rezultat. Naravno želimo da igramo kvalitetno i da afirmišemo igrače te postižemo što bolje rezultate-dodao je Šikanjić.

Foto B. Jakovljevic / Mondo.ba

Defanzivac Vladimir Arsić je već četvrti put sa seniorskom ekipom.

-Pripreme sa seniorima mi puno znače i bitne su za moj dalji napredak. Odlično smo podnijeli sve napore i spremni smo za sezonu. Saigrači su nas sjajno prihvatili, meni su ovo četvrte pripreme i već sam navikao na sve zahtjeve. Nadam se da ću uskoro svojim radom izboriti i mjesto u seniorskom timu. Do tada ću biti u juniorima koji će se boriti za vrh. Imamo odličnu generaciju i želimo da se borimo za titulu. Nadam se dobrim partijama i rezultatima koji bi nam otvorili vrata prvog tima- istakao je Arsić.

Veznom igraču Nikoli Turanjaninu ovo su treće pripreme nakon Tjentišta i Antalije.

-Ove mi nekako najviše leže, trener se promijenio i dobijamo sve veću minutažu. Drago mi je da se Borac okrenuo omladinskoj školi i što daje šansu svojoj djeci. Ne samo zbog mene već i saigrača u mlađim kategorijama koji će sad imati dodatni motiv – kaže Turanjanin.

Iako je razlika između omladinskog i seniorskog fudbala velika, mladi vezista ističe da se privikao.

-Seniorski fudbal je agresivniji, brži, više se trči. Međutim, treće su mi pripreme i sve više se privikavam, tako da nema problema. Puno mi znači rad sa starijima, osjećam da napredujem. Želja svih nas, pa i mene je da se kroz treninge pokušam nametnuti treneru prvog tima. Na meni je da radim i zaista bih bio presrećan ako nekad dobijem šansu da budem u  timu za Premijer ligu – istakao je Nikola.

Foto D.Dragičević

Za lijevog beka Filipa Račića su ovo prve pripreme.

-Ovo je za mene sjajno iskustvo. Presrećan sam što sam uopšte sa prvim timom i što imam šansu da radim. Stariji su nas super prihvatili, daju nam podršku i žele da napredujem. Činjenica da ovdje ima dobar igrača iz mlađih kategorija i za nas je motiv da još više radimo i za sve je bitno da omladinska škola napreduje- istakao je Račić.

Čavić: Gol za pamćenje

Pripreme na Zlatiboru svakako će pamtiti krilo David Čavić. Član kadetske ekipe je u duelu protiv Spartaka postigao prvi gol u seniorskoj konkurenciji i za kratko vrijeme postao ljubimac saigrača i stručnog štaba.

-Zahvalio bih se treneru Branislavu Kruniću i stručnom štabu što su me poveli na pripreme. Ekipa me super prihvatila. Svi igrači su uz mene i pružaju mi podršku, što mi mnogo znači. Sam dolazak u prvu ekipu je veliki uspjeh i motiv da se dokazujem u budućnosti i presrećan sam zbog toga- rekao je Čavić.

Foto B. Jakovljević/ Mondo.ba

Mirnoća sa kojom je postigao gol oduševila je stručni štab.

-Gol ću sigurno da pamtim. Kad sam ga postigao, prošao mi je kroz glavu sav period treniranja i ispunila se želja da postignem gol za Borac u seniorskoj konkurenciji . Žao mi je što nismo pobjedili, tad bi sigurno bilo još ljepše. I sad drhtim kad pričam o tome. Ove pripreme i utakmice mi mnogo znače. Vjerujem da sam dosta napredovao, što se tiče razmišljanja i samopouzdanja i fizičkih sposobnosti. Trener i stariji igrači mi pomažu, govore šta treba da radim  i puno sam uz njih naučio. U seniorima se igra brži fudbal, mora se u sekundi razmišljati i donijeti odluka- rekao je Čavić.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO