Sport

BORAC OPET U KAKNJU Jagodić: Rival je mlad, rastrčan, ali i neiskusan

Borac želi da se sa dva gostovanja u Kaknju vrati sa punim plijenom. Prvi dio plana, trijumf u Kupu BiH nad Rudarom je ostvaren i to na ubjedljiv način, a sad slijedi prvenstveni duel protiv Mladosti.

BORAC OPET U KAKNJU Jagodić: Rival je mlad, rastrčan, ali i neiskusan
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Mladost je uspjela da u posljednja dva meča dođe do značajnih pobjeda protiv direktnih rivala u borbi za opstanak i sad želi da se revanšira Banjalučanima za težak poraz na startu sezone.

– Kod njih je bila promjena trenera, doveden je Nemanja Miljanović koji je sa naših prostora, i mislim da je uradio dobre stvari. Tačno je da ga nije išao rezultat. Imali su četiri vezana poraza, ali su u posljednje dvije utakmice zabilježili pobjede. Oni vide svoje šansu, pogotovo što žele, pretpostavljam, da nam se revanširaju za prvo kolo i težak poraz. Međutim, vjerujem da smo mi ponovo spremni da uvežemo seriju, jer je ekipa protiv Rudara u Kaknju pokazala da se osvijestila poslije neuspjeha u Bijeljini. Volio bih da se efikasnost iz Kupa ponovi. Mi smo postigli dva lijepa gola u prvom poluvremenu i ja bih volio da tako bude i protiv Mladosti – naveo je Jagodić

https://www.instagram.com/p/CGnDmDjBf9L/

Mladost je ekipa koja je pružila ove sezonu šansu mladim igračima.

– Mladost ima dva iskusna igrača, sve ostalo je mlado, poletno, rastrčano i, normalno, neiskusno i tu pomalo vidim našu šansu. Do pred sami kraj su gubili protiv Radnika, pa su to okrenuli, a to urade upravo takve ekipe. Mi moramo, od ulaza na stadion, da uđemo maksimalno ozbiljno jer pristup često zna da odluči o konačnom ishodu . Gledao sam ih uživo protiv Krupe. Tu su pokazali sve ono što otprilike znam, a to su mladost, rastrčanost, pas igra, nepredvidljivost. Imaju mlade opasne igrače Alić, lijevi bek, izvodi sve prekide. Nikolić drži odbranu, ima pored sebe Mahmića, 17-godišnjeg štopera, kojeg u svojim redovima želi pola Premijer lige. Vazda, Hiroš, Hadžić… sve to su mladi igrači koji su željni uspjeha. Nama nedostaju tri boda i zato želimo pobjedu da rasterećeni idemo na Tušanj. Poslije toga, dolaze nam tri derbija. Bilo bi idealno da se učvrstimo na drugoj poziciji poslije ove utakmice. Jedan zadatak smo ostvarili, plasman u proljećnu fazu Kupa.

Pročitajte još

Đorđe Ćosić vjeruje u svoje saigrače.

– Mladost je mlada i poletna ekipi, sa nekolicinom iskusnih igrača. Izdigli su se nakon lošeg starta i sad su oko sredine tabele, u sigurnoj zoni. Tražiće šansu i protiv nas da se stabilizuju, ali naš cilj je da na svakoj utakmici, uz respekt prema Mladosti, idemo na pobjedu – istakao je Ćosić.