Fudbal

BORAC POPRAVIO UTISAK Pavlović: Pobjede bez primljenog gola su zasluga svih igrača

Banjalučki Borac nakon dvije vezane pobjede bez primljenog pogotka u narednom kolu odlazi na noge Slobodi iz Tuzle, gdje će tražiti nastavak dobre serije i pokušati u potpunosti anluirati loš početak sezone.

BORAC POPRAVIO UTISAK Pavlović: Pobjede bez primljenog gola su zasluga svih igrača
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

Banjalučani su u prethodnom meču savladali Igman golom Tatara u 93. minuti, a golman Borca poručuje da se još jednom pokazalo da lakih protivnika u ovoj ligi nema.

-Još jedan dokaz da je Premijer liga BiH dosta izjednačena i da nikad ne planiraš unaprijed bodove, tako da moramo biti zadovoljni i minimalnom pobjedom, jer pobjedi se ne gleda u zube.

-Nimalo lakši zadatak neće ih čekati ni protiv Slobode koja se u gradskom derbiju remijem bez golova protiv Tuzla Sitija pokazala kao čvrst protivnik.

-Nama ove dvije pobjede mnogo znače na psihološkom planu prije svega na podizanju samopouzdanja jer smo svjesni da smo podbacili u Evropi i na otvaranju sezone, tako da želimo da nastavimo ovu pobjedničku seriju što je duže moguće, a prvi ispit i prilika da osvojimo još tri boda je protiv Slobode.

FOTO: SINŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Tuzlaci će najvjerovatnije dočekati Borac u Banovićima, a ne na Tušnju u Tuzli, na šta je Pavlović iskreno odgovorio da su navikli na gostovanja jer zbog rekonstrukcije Gradskog stadiona u Banjaluci, putuju i na nominalne domaće utakmice kako u Modriču (što je bio slučaj u prvoj utakmici) tako i u Novi Grad u kojem dočekuju ostale Premijerligaše, tako da se ekipa navikla već na to.

U posljednje dvije utakmice mreža Pavlovića je mirovala ( Posušje-Borac 0:2) i (Borac-Igman 1:0) te je tako golman Borca ostvario dva vezana “kiln šita”.

-Naravno da sam zadovoljan tom činjenicom, ali moram naglasiti da je to zasluga čitave ekipe jer dišemo svi kao jedan tih 90 minuta i svima je drago kada ne primimo gol, a ujedno ostvarimo željeni rezultat.

Prihvati notifikacije