Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BORAC PROTIV TOKSINA Šta se sve dešava sa organizmom ako jedete bar jedan krastavac dnevno

Zabava
Autor:

Foto Martin Gerten/EPA

Krastavci su se u Indiji od davnih vremena koristili kao važna stavka u alternativnoj medicini. Krastavac hidrira i hladi organizam, a mnogi ne znaju da spada u red voća, a ne povrća.

Krastavci sadrže molibden i florid, kombinaciju koja pomaže u otklanjanju zubnog karijesa. Kalcijum koji krastavac nosi u sebi pomaže u učvršćivanju zuba.

Vjeruje se da krastavac ima prirodne detoksifikatore i tako redovno konzumiranje može pomoći u izbacivanju toksina iz stomaka i jetre. Vitamin K i kalcij pomažu u ojačavanju kostiju, a možete ih pronaći u krastavcu.

View this post on Instagram

Krastavac Da li ste osoba koja više voli krastavac ili paradajz ?? Ja definitivno paradajz, al' o njemu ćemo sledeći put. Krastavac je prava blagodet među povrćem jer je prepun vitamina A, B, C, minerala i hranljivih soli. Dobra stvar je što nam je svima dostupan. Prepun je vode, čak 95%, pa pomaže organizmu da duže ostane hidriran. Stabilizuje holesterol i visok krvni pritisak. Pomaže u prevazilaženju glavobolje. Pun je i vitamina K što je ključno za zdravlje naših kostiju. Ima 14 kalorija na 100 grama tako da pomaže u kontroli kilaže. Dobar je za kožu i ono stavljanje kolutova krastavca apsolutno ima smisla ? Pomaže u borbi protiv neprijatnog zadaha. On ako niste znali spada u voće ? Njegove koštice pronađene su čak i u egipatskim grobnicama faraona. U hrono jedemo svež krastavac. Ne jedemo onaj iz klasične turšije i zimnice. Pravimo salatu, možemo ga preliti kiselim mlekom, napraviti tzatziki… ??‍??? Da li ste ljubitelj krastavaca? #hrono#hronoishrana #povrce #krastavac #vegetables #cucumber #healthyfood

A post shared by Đurđa Malešević (@djurdja_hrono_mentor) on

Jedan krastavac dnevno pomaže i sa nivoom šećera u krvi, te sa bolestima srca.

Kalijum, magnezijum i vitamin K su zaslužni za pravilno funkcionisanje kardiovaskularnog sistema. Osim toga, konzumiranjem krastavaca popravljate holesterol u organizmu, prenosi Bright Side.

Vitamin B pomoći će zdravlju vaše kose. Ojačaće je i spriječiti njeno ispadanje. Osim toga, vaša će koža biti zategnutija i sjajnija, te ćete vratiti boju u lice. Tijelo će biti hidritizirano i samim time ćete imati više energije za svakodnevne aktivnosti.

Takođe, važno je naglasiti da će se vaša probava znatno popraviti i regulisati. Vaša crijeva i probavni sistem će funkcionisati mnogo bolje, pa će se samim time smanjiti i rizik od raka probavnog trakta. Kako se vaša probava bude popravljala, tako će se i vaš stomak “dovesti u red”, a samim time ćete brže gubiti na kilaži.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO