Gradovi

Boravili u napuštenim objektima: U Bihaću 187 migranata smješteno u centar "Lipa"

Služba za poslove sa strancima u jutarnjim časovima izmjestila je sa dvije lokacije na području Bihaća 187 migranata koji su se okupljali i boravili u improvizovanom smještaju u napuštenim objektima.

Boravili u napuštenim objektima: U Bihaću 187 migranata smješteno u centar "Lipa"
FOTO: SRNA

Inspektori Službe za poslove sa strancima su na lokacijama Kamenica i Žegarska aleja zatekli migrante, državljane Pakistana, koje su premjestili i zbrinuli u privremeni prihvatni centar “Lipa”.

Trenutno se sprovode aktivnosti medicinskog pregleda, identifikacije i registracije, te smještaj u preventivni izolacijski dio prihvatnog centra “Lipa”, saopšteno je iz ove službe.

Aktivnosti su sprovedene u saradnji sa policijskim službenicima MUP-a Unsko-sanskog kantona, te uz podršku medicinskog tima Doma zdravlja Bihać i Civilne zaštite grada Bihaća, Vatrogasne jedinice i Javnog komunalnog preduzeća “Komrad”, koji rade na raščišćavanju improvizovanog smještaja i sprovode dezinfekciju, dezinsekciju i deratizaciju, te na onemogućavanju ponovnog ulaza u napuštene objekte.

U saopštenju je navedeno da je sprovođenje ovih aktivnosti nastavak koordinacije Službe za poslove sa strancima sa lokalnim vlastima radi što boljeg upravljanja migracijskim procesima na području Unsko-sanskog kantona, sa čime će nastaviti kontinuirano u narednom periodu.

Prihvati notifikacije