Sport

Borba za DVA MJESTA u Ligi šampiona! Srbi i dalje ISPRED Hrvata!

Poraz Crvene zvezde od Totenhema (5:0) nije uticao na plasman Srbije na UEFA rang listi zemalja sa najvećim brojem koeficijenta.

Borba za DVA MJESTA u Ligi šampiona! Srbi i dalje ISPRED Hrvata!
Foto Tanjug

Srbija se i dalje nalazi na 17. mestu sa 24.750 bodova, s tim što je Hrvatska smanjila zaostatak jer je Dinamo odigrao neriješeno protiv Šahtjora. Hrvati su na svega 0.125 od Srbije, a ispred Srba nalaze se Kipar sa 25.000 i Grčka sa 25.300.

Za srpski koeficijent je od velike važnosti što Dinamo iz Zagreba i Olimpijakos nisu ostvarili pobjede u trećem kolu Lige šampiona, jer bi Hrvati otišli ispred, a Grci bi povećali razliku.

https://www.football-coefficient.eu/team/70-psv-eindhoven/

Kako je Dinamo odigrao 2:2, a klub iz Pireja poražen od Bajerna iz Minhena, Srbija i dalje ima dobre šanse da se do sezone 2021/22. nađe na 15. mjestu.

Veoma je važno doći do petnaeste pozicije, pošto UEFA od pomenute sezone uvodi Ligu konferencija, treće po rangu takmičenje, koje će masovno igrati timovi od 16. mjesta pa nadalje.

Ako Srbija dođe do 15. pozicije biće u šansi da ima predstavnika i u Ligi šampiona i u Ligi Evrope, a ako ne uspije u toj namjeri, onda će moći da ima samo jedan klub u LŠ i nijedan u LE.

Ova godina od velike je važnosti za srpski koeficijent, pošto ima dva predstavnika u grupnoj fazi, a Hrvati, Kiprani i Grci po jednog.

Partizan u četvrtak igra protiv Mančester Junajteda i povoljnim rezultatom bi se popravio koeficijent na UEFA rang-listi.

(sport.blic.rs)