Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BORBA PROTIV KORONA VIRUSA Od velike važnosti brzo otkrivanje zaraze i liječenje

Svijet
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Kineski ljekar Ksiong Jan, koja je stigla u Srbija u timu kineskih stručnjaka, izjavila je da nema velikih problema u liječenju virusa korona ako se na vrijeme otkrije i počne liječenje, kao i da je veoma važno da ljudi ne dođu u situaciju da koriste respiratore.

– Naša iskustva govore da su rano otkrivanje, rana izolacija i liječenje jako važni – rekla je Ksiong.

Ona je naglasila da je ovo bolest kod koje 80 odsto zaraženih ima lakše simptome ili srednje teške, a da se kod 20 odsto pacijenata javljaju teški simptomi ili kritično stanje.

Prema njenim riječima, iz tog razloga je veoma važno da se što pre otkrije kako bi na vrijeme počelo liječenje da se ne bi došlo do 20 odsto teško oboljelih.

Ona je naglasila da je Kina 23. januara stupila u ozbiljnu situaciju suočavanja sa virusom i da je poslije dva mjeseca primjetno poboljšanje, a stvari se počinju odvijati pozitivnim tokom.

– Ukoliko se Srbija bude ponašala kao Kina, odnosno ukoliko situacija u Srbiji bude kao u Kini, na osnovu našeg iskustva, to bi možda moglo da potraje toliko – rekla je Ksiong Jan odgovarajući na pitanje kada se može očekivati vraćanje normalnom životu.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO