Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

BORBA PROTIV KORUPCIJE Ove godine u Srpskoj 217 procesuiranih krivičnih djela (FOTO)

Hronika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske za 10 mjeseci ove godine procesuiralo je 217 krivičnih djela koruptivnog karaktera, od čega je 66 djela procesuirala Policijska uprava Banjaluka, rekao je načelnik Odjeljenja za privredni kriminalitet u Policijskoj upravi Banjaluka Miroslav Kalabić.

Kalabić je rekao povodom obilježavanja Međunarodnog dana borbe protiv korupcije da se korupcija u javnom sektoru može anonimno prijaviti putem aplikacije na internet sajtu MUP-a Srpske.

– Korupcija se može prijaviti i putem besplatnih telefonskih linija 122 i 051/219-300 – naveo je Kalabić novinarima i dodao da je propisana zakonska zaštita lica koja prijavljuju korupciju.

On je istakao da je Vlada Srpske lani donijela Strategiju i Akcioni plan borbe protiv korupcije, a Ministarstvo unutrašnjih poslova, kao jedan od nosilaca ovih aktivnosti, provjerava svaku prijavu u vezi sa korupcijom, procesuira je i obavještava o tome nadležna tužilaštva i sudske organe.

Službenici Policijske uprave Banjaluka danas su ovim povodom stanovništvu tog grada podijelili promotivni materijal radi podizanja svijesti o ovom društvenom problemu.

Materijal je građanima podijeljen na Trgu Krajine u okviru kampanje “Borba protiv korupcije”, koju predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Banjaluka realizuju u saradnji sa Ambasadom SAD u BiH (ICITAP program).

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO