Svijet

BORBA SA KORONA VIRUSOM Stabilno zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija

Izvještaj Kliničkog centra Crne Gore u vezi sa zdravstvenim stanjem Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija je ohrabrujući.

BORBA SA KORONA VIRUSOM Stabilno zdravstveno stanje mitropolita Amfilohija
FOTO: G. BUNIĆ/RAS SRBIJA

Parametri zapaljenja izazvanog virusom korona i danas su zadržali trend blagog pada, saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

– Svi vitalni parametri su i danas dobri, pa je ocjena ljekarskog tima da oporavak mitropolita Amfilohija teče po planu, uz napomenu da je priroda bolesti takva da treba biti oprezan i uzdržan od bilo kakvih nagađanja i predviđanja – navodi se u saopštenju.

Iz Mitropolije navode da se vladika Amfilohije osjeća dobro, duhovno je jak i krepak, što umnogome olakšava proces liječenja.

– Pod stalnim je ljekarskim nadzorom koji sprovodi kompletan terapijski postupak – dodaje se u saopštenju.

Pročitajte još

Iz Mitropolije navode da će nastaviti sa redovnim informisanjem javnosti o toku oporavka vladike Amfilohija, nadajući se dobrim vijestima, te zahvaljuju svima na brizi, ljubavi i molitvama koje dolaze iz svih krajeva.

– Želja za brzo ozdravljenje mitropolita Amfilohija danas je stigla iz parohija Južne i Centralne Amerike, gdje su vjernici iz Argentine, Brazila, Čilea, Kolumbije, Ekvadora zajedno sa svojim vladikom Kirilom poslali pozdrave i molitvene želje za brz oporavak njihovog i našeg duhovnog oca i učitelja – saopšteno je iz Mitropolije crnogorsko-primorske.

Mitropolit Amfilohije je 6. oktobra primljen na bolničko liječenje na odjeljenje pulmologije Kliničkog centra Crne Gore nakon što je test pokazao da je pozitivan na virus korona.