Fudbal

BORCU SLIJEDI DERBI Marinović: Velež je izašao iz krize, mi ne izgledamo kako želim

Fudbaleri Borca su u seriji derbi mečeva. Banjalučani će sutra od 16 časova da dočekaju Velež.

BORCU SLIJEDI DERBI Marinović: Velež je izašao iz krize, mi ne izgledamo kako želim
FOTO: DARKO DRAGIČEVIĆ/RINGIER

Mostarski tim je u prošlom kolu pokazao najbolju partiju u sezonu i savladao je ubjedljivo Tuzla siti.

Trener Vinko Marinović za ovaj meč ne može da računa na Dejana Melega, Nikolu Andrića i Milana Spremu koji imaju problema sa povredama.

-Velež izlazi iz krize. Odigrali su protiv Tuzle najbolji meč, veoma kvalitetno u svim pravcima. Sve ekipe koje su nastupale u Evropi igraju promjenjivo ali oni izlaze iz te krize. Imaju iskusnog trenera, ekipu koja je većinom na okupu . Mi smo protiv Zrinjskog odigrali meč sa dosta energije i to treba da ponovimo i protiv Veleža. Analizirali smo meč protiv Širokog, te radili na ispravljanju uočenih grešaka. Ima segmenata gdje možemo bolje da stojimo i nisam bio zadovoljan određenim odlukama na terenu. Nije to ono što želim da napravim, svoj sistem igre a za to je naravno potrebno vrijeme. Još upoznajem ekipu i tražim igrače koji bi mogli da odgovore na moj sistem. Nastojim da od ove grupe igrača pronađem one koji bi odgovorili na moj sistem igre. Nisam učestvovao u stvaranju ekipe tako da mi još treba vremena da sve upoznam – istakao je Marinović.

Novinare je interesovalo na kojoj poziciji vidi Nikolu Ninkovića.

– Ninković nije igrao dugo vremena. Očekujem da se digne kao i kompletna ekipa. Jedva čekam pauzu da je iskoristimo za dodatni rad i uigravanje. Ninković može da odgovori na nekoliko pozicija. Ima dobar završni pas, tako da može iza špica, zadnjeg veznog- dodao je Marinović.

Krilni igrač Alen Jurilj ističe da očekuje težak meč.

-Velež je loše krenuo, ali imaju kvalitetnu ekipu što su pokazali u posljednjem kolu. Imaju bazu igrača koja je na okupu i koja se odlično poznaje. Mi moramo da ponovimo borbenost i energiju iz duela protiv Zrinjskog. Još usvajamo ideje novog trenera. Treba nam vremena ali mislim da će biti sve bolje. Sad smo napokon imali sedmicu da normalno radimo i ispravljamo greške i očekujem da odigramo kvalitetno i naravno da idemo na pobjedu –poručio je Jurilj.

Prihvati notifikacije