Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović: Ako na sceni ostanu isti akteri, Boga mi, ne piše nam se dobro

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Ako na onim nivoima koji se bave životnim pitanjima građana na sceni ostanu isti politički akteri, Boga mi nam se ne piše dobro, ističe predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

U razgovoru za Vijesti.ba, Borenović je godinu na izmaku ocijenio dramatičnom, jer je pokazala da klizimo u neizvjesnost i turbulentan period u kojem se “počinju legalizovati pljačka, korupcija, ubijanje, nerad, nečinjenje, institucionalni autizam”.

– Po prvi put osjećam da je ovo jednostavno period koji nas mora dobro prodrmati i svi se zajedno moramo zapitati kuda sve ovo ide – kaže Borenović, koji je i poslanik PDP-a u Parlamentu BiH.

Prema njegovim riječima, možda su i najbolji pokazatelji u koliko se teškoj situaciji nalazimo dugi redovi ispred ambasada i konzulata, a posebno red ispred Konzulata Slovenije u Banjaluci koji je iz dana u dan sve duži.

– Imam osjećaj da, ako na sceni ostanu isti politički akteri, prije svega kada je u pitanju vlast na onim nivoima koji se bave životnim pitanjima građana – zdravstvom, poljoprivredom, penzionim sistemom, prosvjetom, investicijama…, Boga mi nam se ne piše dobro – smatra Borenović.

U Srpskoj se, dodaje, nastavlja s Vladom kontinuiteta koja je najodgovornija za trenutno stanje u kojem se nalazi  RS.

– Ona je ponovo izabrana u jednom čudnom spletu okolnosti u kojem se nalazi dosta odmetnutih grupacija, novih partija i poslanika koji su već navikli da trguju mandatima i dobiju volju građana na kritici aktuelne vlade, pa se onda pridružuju i podržavaju upravo tu vlast – navodi lider PDP-a.

S obzirom na to da se vlade RS i FBiH bave upravo najvažnijim životnim pitanjima građana, poručuje kako baš i nije siguran da će one ponuditi adekvatna rješenja.

– Vjerovatno će pokušavati tim nekim farsama, lažnim slikama i iskrivljavanjem realnosti prikazati stanje mnogo boljim i građane uvjeravati da nije onako kako to oni vide vlastitim očima, već onako kako im to oni govore. Pred nama je jedan izuzetno težak i turbulentan period – zaključuje Borenović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO