Politika

BORENOVIĆ ČESTITAO BEČIĆU "Crna Gora je uvijek bila i ostala bliska bratska zemlja"

Predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović čestitao je danas predsjedniku Demokratske Crne Gore Aleksi Bečiću izbor za predsjednika crnogorske Skupštine.

BORENOVIĆ ČESTITAO BEČIĆU "Crna Gora je uvijek bila i ostala bliska bratska zemlja"
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Borenović je u čestitki izrazio uvjerenje da će Bečić, koji je i lider koalicije “Mir je naša nacija”, najviše zakonodavno tijelo voditi časno i ispravno, a da će Crna Gora krenuti putem napretka, jednakosti, pravde i slobode za sve građane.

– Izuzetno sam srećan što sam i danas, a i u proteklom periodu imao više povoda za čestitke tebi, Demokratama i vašim koalicionim partnerima – dodaje se u čestitki.

Borenović je izrazio uvjerenje da će formiranje nove crnogorske vlade proteći u najboljem redu i da je budućnost Crne Gore u dobrim rukama.

– U srcima nas iz Republike Srpske, Crna Gora je uvijek bila i ostala bliska bratska zemlja i vjerujem da će ta povezanost godinama rasti. Dugogodišnja saradnja PDP i Demokrata je, kao i do sada, na najvišem nivou, što ćemo uskoro i potvrditi susretom i prijateljskim razgovorom – dodao je Borenović.

Aleksa Bečić, lider jedne od tri opozicione koalicije koje su pobijedile na izborima u Crnoj Gori 30. avgusta izabran je danas na konstitutivnoj sjednici novog skupštinskog saziva za predsjednika crnogorskog parlamenta.