Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović: Dodik treba da podrži izvještaj Anketnog odbora, a ključno pitanje je čega se to boji

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović tvrdi da je Anketni odbor Narodne skupštine Republike Srpske profesionalno, odgovorno i stručno sačinio izvještaj o stradanju Davida Dragičevića i pozvao predsjednika Srpske Milorada Dodika da podrži ovaj dokument.

– Dodikova izjava da je Anketni odbor izabran sa namjerom da pokaže koliko su oni (opozicija) nedostojni bilo kog državnog zadatka je užasavajuća – rekao je Borenović, koji je i predsjednik Anketnog odbora.

On tvrdi da je predsjednik Srpske izabrao radno tijelo Skupštine sa jasnom namjerom da utiče na neutvrđivanje istine i pravde.

– Ključno pitanje jeste čega se to Dodik boji, zar se boji istine i pravde, a podsjetiću ga da mora razdvojiti funkciju predsjednika Republike i SNSD-a, što je ustavna obaveza – dodao je Borenović.

On je upitao Dodika da li se boji ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača ili glavnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka Želimira Lepira?

Borenović očekuje da će Narodna skupština Republike Srpske usvojiti navedeni izvještaj i podsjeća da je Anketni odbor zaključio da je, kako kaže, narod s pravom uznemiren, te da postoji sumnja da je David ubijen.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da poslanici vladajuće strukture u Narodnoj skupštini Srpske neće prihvatiti izvještaj Anketnog odbora Narodne skupštine.

– Anketni odbor izabran je sa namjerom da pokaže koliko su oni (opozicija) nedostojni bilo kod državnog zadatka. Oni su u to unijeli politiku, sebe i svoje frustracije. Prema onome šta su oni saslušali na Anketnom odboru ne bi se moglo reći da se može izvesti bilo koja kvalifikacija stradanja Davida Dragičevića, a po onome koga nisu saslušali iznijeli su kvalifikaciju – smatra Dodik.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO