Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović: Krećemo u VELIČANSTVENU izbornu pobjedu

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Deset političkih subjekata iz RS danas će potpisati sporazum o zajedničkom djelovanju.

– Od danas krećemo u veličanstvenu izbornu pobjedu – istakao je Branislav Borenović, predsjednik PDP-a.

Ubijeđen je u pobjedu trenutno opozicionih političkih stranaka iz RS na ovogodišnjim izborima.

– Mi pobjeđujemo. Ovo će biti izborna kampanja između dva različita koncepta. Koncepta bezbjednosti, razvoja, posla, pravde i koncepta izolacije, straha, neizvjesnosti, sukoba i svega onoga što treba da bude stvar prošlosti. Zato sam ubjeđen u pobjedu. Najbitnije je da ljudima obezbijedimo posao, dostojanstvo i pravdu – rekao je Borenović.

Kako je kazao, cilj je da se poslije izbora dostignu evropske vrijednosti u RS i ostatku BiH.

– Sve ćemo učiniti da budemo dio normalnog, razvijenog društva. Želimo evropske plate i penzije. Mi ćemo to ponuditi i mi ćemo to ostvariti – rekao je.

Komentarisao je i rad Anketnog odbora NSRS. Za njega je nevjerovatno što više od “70 dana nemamo zvanični stav ili izvještaj nadležnih insitucija” o ovom slučaju.

– Anketni odbor je radio više od tri sedmice i sutra ćemo podnijeti izvještaj NSRS. Izvještaj će imati preko 300 stranica. Intenzivno smo radili i postavili preko 500 pitanja na saslušanjima – istakao je Borenović.

Smatra da je najvažnije za građane RS i BiH da se “zna šta je istina, da pravda ima svoje mjesto u društvu. To je osnovni apel Davidovog oca, majke i prijatelja i građana”.

Naglasio je da je značaj Anketnog odbora u tome što je bio transparentan u svom radu.

Osvrnuo se i na odnos Dragana Lukača, ministra unutrašnjih poslova prema Anketnom odboru.

– To je bio bespotrebni pritisak Lukača na rad odbora. Tu je pokazao slabost. Kao ministar nema pravo se miješati u rad Odbora. To pokazuje da pojedinci u vlasti još uvijek ne mogu shvatiti da je NSRS iznad Vlade RS. To je bio klasični pokušaj napada i osporavanja rada Odbora – zaključio je Borenović, piše N1.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO