Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović: Niko ne smije biti iznad, niti ispod zakona

Politika
Autor:

Foto: Dejan Božić/RAS Srbija

Predsjednik PDP-a Branislv Borenović čestitao je građanima 9. januar – Dan Republike Srpske, poručivši da su u proteklih 27 godina pokazali na konkretan način kako se dostojanstveno, energično i uporno gradi Srpska koja je nastala kao jedini način zaštite srpskog naroda u BiH od tragičnih pogroma.

“Izgradili ste Srpsku sa namjerom da bude pravedno društvo, da se u njoj poštuju prava i slobode svih građana bez obzira na nacionalnu, vjersku, političku ili bilo koju drugu pripadnost. Pokazali ste na ličnom primjeru da sloboda nema cijenu i ostvarili ste istorijski san naših predaka za stvaranjem slobodne i demokratske zemlje na ovim prostorima”, rekao je Borenović.

On je dodao da je danas vrijeme za osnaživanje osnovnih vrijednosti na kojima je Republika Srpska nastala, kao i za njen novi razvojni period, saopšteno je iz PDP-a.

“Zadatak svih nas je da se u potpunosti zalažemo za vladavinu prava u našoj Republici. Svi građani zaista moraju biti jednaki pred zakonom. Svi moraju osjetiti da ih Ustav, zakoni i institucije jednako štite i čuvaju. Niko ne smije biti iznad, niti ispod zakona. Svaki pojedinac, bez obzira na njegovu društvenu ili političku ulogu, mora shvatiti da je Srpska sa narodom iznad njega i da će svakoga nadživjeti”, istakao je Borenović.

Borenović je pozvao sve da se okupe oko ideje pravedne, prosperitetne i uređene Republike Srpske, koja će, kako je naveo, zajedničkim i predanim radom postati najuređenija zajednica na ovim prostorima.

“Naša zemlja ima ljude koji su sposobni da to ostvare, ima ih u svim partijama i ima ih mimo partija. Moramo im dati šansu, moramo ih sačuvati i omogućiti im da normalno žive i rade u svojoj zemlji”, rekao je Borenović.

Republika Srpska nastala je 9. januara 1992. godine u Sarajevu kao Republika srpskog naroda u BiH odlukom tadašnje Skupštine srpskog naroda u BiH.

Republika Srpska svoj prvi Ustav dobila je 28. februara 1992. godine pod nazivom Ustav Srpske Republike BiH.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.

IZDVAJAMO