Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović: PDP traži da pravosuđe i policija RS budu profesionalni i efikasni

Politika
Autor:

Foto: Goran Šurlan/RAS Srbija

Snažno opredjeljenje Partije demokratskog progresa (PDP) je da se moraju čuvati najvažnije tekovine Dejtonskog mirovnog sporazuma i dvoentitetsko uređenje sa jasnim i nepromijenjenim nadležnostima Republike Srpske, izjavio je danas lider PDP Branislav Borenović.

– Kroz jednoglasan stav Glavnog odbora PDP je jasno izraženo da ćemo nastaviti odgovorno i snažno opoziciono djelovati u Narodnoj skupštini, predlažući konkretna zakonska rješenja iz našeg programa obnove Republike Srpske – rekao je Borenović novinarima nakon sjednice Glavnog odbora PDP koji je održan u Bijeljini.

On je naveo da je ključni politički cilj PDP izmjena izbornog zakona i najavio da će ova stranka insistirati na donošenju novog izbornog zakona koji će obezbijediti fer i poštene izbore i realne rezultate izbora.

– Tražićemo da se mijenjaju zakonska rješenja o javnim servisima i javnim medijima – rekao je Borenović i ocijenio da u toj oblasti “ima mnogo prostora za nekorektan obračun sa političkim neistomišljenicima”.

On je najavio da će PDP tražiti i da se pravosudna i policijska tijela u Republici Srpskoj “odnose efikasnije i profesionalnije prema svojim ustavnim nadležnostima kako bi došlo do istine o svim ubistvima, krivičnim i koruptivnim djelima”.

Borenović je poručio da niko neće moći da naruši jedinstvo, stabilnost, političku snagu i dosljednost PDP.

Lider PDP je najavio da će Sabor stranke biti održan u Banjaluci 28. septembra, kada će biti izabran novi glavni odbor i rukovodstvo PDP i obilježeno 20 godina djelovanja stranke.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO