Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Borenović za SRPSKAINFO o ponudi SNSD: Nisu bitne funkcije, moramo u politiku vratiti LJUDSKE VRIJEDNOSTI

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Stvarno mislim da je u svemu najmanje bitno da li je prihvaćena ili ne neka pozicija ili privilegija, već da je pokazana spremnost da se normalno razgovara oko određenih pitanja u Republici Srpskoj i BiH, kaže za Srpskainfo predsjednik PDP Branislav Borenović.

Prije nekoliko dana delegacije PDP i SDS razgovarale su sa SNSD, koji im je ponudio zajednički ulazak u Savjet ministara BiH.

Kako smo objavili, PDP je na Predsjedništvu zauzeo stav da ne želi u koaliciju na nivou BiH, a zvanična odluka bi trebala da bude naknadno saopštena, dok je predsjednik te stranke Branislav Borenović odbacio ponudu da bude ministar u Savjetu ministara BiH.

Stav SDS očekuje se nakon sjednice Glavnog odbora, ali su iz obje partije naglasili da su spremni da zajedno sa SNSD rade u interesu Republike Srpske u Sarajevu, bez obzira na koaliciju.

– Vidjećemo kako će to biti u narednom periodu i da li će konačno razum, poštovanje, odgovornost u radu i argumentovana kultura dijaloga nadvladati sujete, netrpeljivost, nepravdu i gnjev prema političkim neistomisljenicima – rekao nam je Borenović.

Na pitanje da li je PDP od strane SNSD dovedena u situaciju da će da pogriješi bez obzira da li prihvatila ili odbacila ponudu za ulazak u vlast, Borenović kaže da „uopšte ne razmišlja na takav način, jer se to svodi na trenutnu u javnosti prisutnu političko-trgovačku percepciju samo lične koristi i privilegije“.

– Moramo to mijenjati i u politički život vratiti određene političke i ljudske vrijednosti. I u mnogo težim proteklim vremenima znali smo se kao vlast ili opozicija i obrnuto ponašati dijelom odgovorno, kao što je bilo u slučaju Dana Republike, revizija presude BiH protiv Srbije u Hagu. Ne znam zašto se ne bismo ponašali još odgovornije i razumnije u narednom periodu, bez obzira na koaliciono pozicioniranje – zaključuje Borenović.

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO