Sudbine

"Borila se za mene" Cakana otkrila koja pjevačica joj je najviše pomogla u karijeri

Često smo svjedoci estradnih ratova i ‘zle krvi’ koja vlada u svijetu muzike, a posebno kada su u pitanju pripadnice ljepšeg pola.

"Borila se za mene" Cakana otkrila koja pjevačica joj je najviše pomogla u karijeri
FOTO: VESNA LALIĆ / RINGIER

Međutim, iako su rijetka, postoje i neraskidiva prijateljstva, kakvo su imale Dragica Radosavljević Cakana i njena koleginica Usnija Redžepova, o čemu je pjevačica govorila za Grand.

-Uvijek sam bila ponosna na Usniju i na to što je imala stila u svemu. Meni je pomogla bez ikakve sujete, borila se za to da se ja bavim muzikom. Strašno sam zahvalna i Nadi Obrić i Lepoj Lukić, ali Usnija je bila posebna, sa njom sam se baš družila. Moje drugarice su bile i njene drugarice- rekla je Cakana.

Kako kaže, zanat je ispekla upravo od Redžepove koja je joj je bila uzor u svijetu muzike.

Ona je bila toliko jedna lijepa žena, kao sa Tajlanda da je došla, ne znam gdje nađoh Tajland (smeh). Imala je nešto posebno u sebi. Sjećam se, bila sam jako mlada i ugledala sam nju u jednoj plišanoj, bež haljini, ja nikada tako nešto lijepo nisam vidjela- prisjetila se pjevačica, a potom nastavila:

Te večeri sam gostovala sa njom i rekla sam joj da bih najviše na svijetu voljela da imam takvu haljinu. Tad sam imala otprilike 24. godine i ona mi je rekla da će mi pokazati svoje kreacije i neku garderobu koju je kupovala preko i kasnije je tako i bilo. Iako mi je rekla da kad god budem poželjela da će mi dati tu haljinu, nikada je nisam tražila. Mislim svakako smo bile različite konstitucije, ja sam bila kao štap.

Iako je decenijama unazad u svijetu estrade, Cakana i dan danas važi za jednu od najstilizovanijih javnih ličnosti, a kako priznaje, komplimente pria na svakom koraku.

– Baš puno komplimenata dobijam za oblačenje, što na društvenim mrežama, tako i privatno. Ja sama sebi kreiram šta ću da obučem preko dana, a šta uveče. Često se obučem kežual i kad nastupam, ne moram po svaku cijenu da imam šljašteću haljinu i da svijetlim kao lampion- sa osmjehom je istakla za Grand.

 Ona tvrdi da je scenska garderoba veoma skupa.

– Recimo, ja sam pronašla neku meru. Imam i skupe svari, a i strašno jeftine i često ih kombinujem. Ako su mi pantalone neke obične, gore obučem neki sako koji je ‘poznata firma’. Mada, ja lično mislim da su cipele najbitnije za svaku ženu- otkrila je Dragica.

Na pitanje kako je uspjela da održi mladalački izgled i kako joj polazi za rukom da se uprkos godinama bukvalno ne mijenja, Cakana se našalila da je izašla iz zamrzivača.

– Godine su godine i ne treba bježati od toga, kao ni od bora. Kome god prija da nešto na sebi uradi i treba da uradi. Svi mi volimo da smo malo ispeglani. Ja ne mogu da objasnim ljudima da ja stavim samo malo botoksa, ali se ne peglam! Ako bih išta u životu uradila, uradila bih vrat. Prag bola mi je nizak, nema kod mene ono da sam spremna na sve za ljepotu- rekla je pjevačica za Grand.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu