Politika

“Bošnjačka strana u Sarajevu zloupotrebljava krizu u Ukrajini” Galijašević kaže da ovim čine lažnu uslugu zapadu

Predstavnici Bošnjaka u institucijama u Sarajevu koriste krizu u Ukrajini da obnove hajku Zapada na Republiku Srpsku zbog njene neutralnosti u ovoj situaciji, izjavio je stručnjak za bezbjednost DŽevad Galijašević.

“Bošnjačka strana u Sarajevu zloupotrebljava krizu u Ukrajini” Galijašević kaže da ovim čine lažnu uslugu zapadu
FOTO: ALEKSANDAR GOLIĆ/RAS SRBIJA

Pokušavaju da predstave da je neutralnost Srpske neprijateljski čin. U tome ne učestvuje samo SDA već i takozvane socijaldemokrtske građanske partije, rekao je Galijašević i dodao da ne postoji ni pokušaj da se pokuša saradnja sa Srpskom.

Galijašević tvrdi da političko Sarajevo višestruko zloupotrebljava krizu u Ukrajini, pokušava da ruši ustavno uređenje BiH i donosi rješenja mimo procedura.

Pokušava, dodao je, formulisati i provoditi međunarodnu politiku mimo Ustava, zakona, i u tom smislu su nastupi ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Bisere Turkovićeve i ambasador BiH pri UN Sven Alkalaj Svena Alkaja.

Galijašević je naveo da Alkalaj ruši Ustav uz pomoć Turkovićeve, formuliše svoju i politiku nekih krugova iz Sarajeva.

Pročitajte još

Bošnjaci u Sarajevu, kaže on, pokušavaju da neustavnom diplomatskom akcijom uklone sa javne scene i opravdene zahtjeve hrvatskog naroda, njihovo pitanje legitimnog predstavljanja gura se na stranu.

Galijašević tvrdi da “rat u Sarajevu” vode potomci osmanlijske vojske, handžar divizija…

– Sarajevo čini lažnu uslugu zapadu time što kroz institucije pojačava saradnju sa ekstremistima i teroristima šaljući ih u Ukrajinu – rekao je Galiješić.

Ukazao je na organizaciju Insani Hak vel hurijet da sada “organizuje slanje ratnika u sukob u Ukrajini kao što je to činila kada ih je prebacivala u Siriju”.

– Sada prebacuje ratnike iz Sirije, pomijašane sa ilegalnim migratima, sa granica Turske preko Crnog mora do Odese – dodao je Galijašević.

On smatra da će se vojna operacija u Ukrajini brzo završiti, ali da će ostati duboka politička kriza, koju već sada koriste političari iz Sarajeva.

Prihvati notifikacije