Svijet

"Bože pomozi nam" Albanci proslavljali Dan nezavisnosti u Londonu, Britanci u šoku (FOTO, VIDEO)

Mnoštvo Albanaca je sinoć izašlo na ulice Londona kako bi proslavilo Dan nezavisnosti svoje zemlje.

"Bože pomozi nam" Albanci proslavljali Dan nezavisnosti u Londonu, Britanci u šoku (FOTO, VIDEO)
FOTO: NIGEL FARAGE/TWITTER/SCREENSHOT

Na brojnim snimcima iz centra Londona se vide muškarci i žene u skupocjenim automobilima koji mašu albanskim zastavama dok policajci od njih zahtjevaju da prekinu da zaustavljaju saobraćaj.

Među brojnim skupocjenima automobilima bili su i ljubičasti “lamborgini hjurikejn”, zatim “mercedes G-klase”, koji koštaju između 120.000 i 160.000 funti. Dok su vozači škripali gumama, mlade žene su plesale po ulicama u tradicionalnim haljinama.

– Policiji je dojavljeno da se velika grupa vozila okuplja na određenim ulicama. Naši pripadnici su odmah izašli na teren kako bi maksimalno umanjili mogućnost ometanja saobraćaja – naveli su u saopštenju iz policije.

Dodali su da je privedena jedna osoba.

Dok su muškarci u automobilima trubili, devojke u narodnim nošnjama su izvodile tradicionalne narodne plesove, a bacale su se i petarde. Snimci i fotografije koji su se proširile društvenim mrežama su izazvale burnu reakciju ostalih stanovnika Londona, piše Dejli mejl.

– Albanci u Londonu koji su slavili svoj Dan nezavisnosti sebično su blokirali Strand i Trafalgar skver dok su ljudi izlazili iz kina u 22 sata – bjesno je reagovao jedan korisnik na Tviteru.

Jedan od razloga zašto mi je juče trebalo puno vremena da dođem kući – dodao je drugi korisnik.

Pročitajte još

Svoj komentar je dao i Najdžel Faraž, britanski političar i jedan od najpoznatijih zagovornika Bregzita.

– Ovo je bilo sinoć u Londonu. Bože, pomozi nam – napisao je Faraž na svom Tviteru.

Inače, podaci o prelascima La Manša u malim čamcima u prvih devet mjeseci ove godine pokazuju da se u više od trećine slučajeva radilo o Albancima, prenosi Blic.

Prihvati notifikacije