Politika

Brabićeva o deportaciji Đokovića “Skandalozna odluka suda i brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji”

 Odluka o protjerivanju Novaka Ðokovića je skandalozna i pokazala je kako u nekim drugim zemljama funkcioniše, odnosno ne funkcioniše vladavina prava, izjavila je danas predsjednica Vlade Ana Brnabić.

Brabićeva o deportaciji Đokovića “Skandalozna odluka suda i brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji”
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nevjerovatno mi je da imamo dvije potpuno oprečne odluke suda u roku od samo nekoliko dana i 11 dana fizičkog i psihičkog maltretiranja. Kao predsjednica Vlade Srbije nisam srećna, ali ne treba biti ni previše emotivan. Jedva čekam da vidim Novaka Ðokovića u svojoj zemlji, u Srbiji i da nekako zajedno prođemo sve ovo i da mu pružimo podršku u ovim teškim trenucima – rekla je Brnabić novinarima poslije glasanja na referendumu za izmjenu Ustava Srbije.

Pročitajte još

Istakla je da su se u Australiji od predstavnika tamošnjih vlasti čule nevjerovatno brutalne laži o vakcinaciji u Srbiji.

– Otvorene laži u Australiji od strane predstavnika države, koji kaže da je vakcinacija u Srbiji ispod 50 posto. Mi imamo u ovom trenutku 58 odsto potpuno vakcinisanih, a 37 odsto vakcinisanih trećom buster dozom, što je mnogo bolje nego u mnogim zemljama EU, ukjljučujući Hrvatsku, Estoniju, Rumuniju, Bugarsku i još neke zemlje – navela je premijerka.

Naglasila je da se nada da zahvaljujući glasanju na referendumu o promjeni Ustava takva protjerivanja ljudi nikad neće biti moguća u Srbiji.

– Da to u Srbiji, kad nekome date vizu, znači da ta osoba može da uđe u vašu zemlju, a ne da proputuje pola svijeta da bi je onda samo izbacili – istakla je Brnabić.

Prihvati notifikacije