Hronika

BRANI SE SA SLOBODE Maloljetnik ukrao roditeljima automobil, pa izazvao STRAVIČNU NESREĆU

Šesnaestogodišnjaku iz Čuruga, osumnjičenom da je vozeći bez dozvole i neregistrovanim automobilom, izazvao tešku saobraćajnu nesreću u kojoj je poginuo G. T. (34) iz Žablja, a pet osoba povrijeđeno, poslije saslušanja u novosadskom Višem tužilaštvu za maloljetnike nije određen pritvor. Maloljetnik je dobio krivičnu prijavu u redovnom postupku i tereti se za teško djelo protiv bezbjednosti u saobraćaju.

BRANI SE SA SLOBODE Maloljetnik ukrao roditeljima automobil, pa izazvao STRAVIČNU NESREĆU
FOTO: IVANA ANĐELKOVIĆ/RAS SRBIJA

Prema nezvaničnim saznanjima Novosti, tinejdžer je saobraćajnu nesreću izazvao „opelom“, koji je u vlasništvu njegove porodice. On je toga dana, bez znanja roditelja, krišom iz kuće uzeo ključeve od kola i sjeo za volan, mada nema položen vozački ispit.

Poslije ove strašne nesreće, roditelji maloljetnika su sa osjećajem griže savjesti bili u policiji i ispričali da je sin bez njihovog znanja uzeo ključeve od kola – pričaju izvori bliski istrazi.

Vozeći neregistrovani automobil na putu Žabalj – Čurug, najvjerovatnije neprilagođenom brzinom, šesnaestogodišnjak je u jednom momentu prešao u suprotnu kolovoznu traku i udario u „reno“ ,a ovaj zatim u „fijat bravo“.

U ovoj nesreći je šest osoba povrijeđeno, ali je G. T. iz Žablja, uprkos naporima ljekara u Urgentnom centru, podlegao povredama.

Četiri muškarca iz Čuruga, starosti 45, 31, 61 i 42 godine, kao i 43-godišnji Beograđanin su teško povrijeđeni. Maloljetniku je u ovoj nesreći povrijeđena ruka.

Mještani Žablja i Čuruga šokirani su strašnom nesrećom u kojoj je ugašen život mladog čovjeka, za koga kažu da je bio vrlo fin i čestit kao i njegova porodica.