Hronika

"BRANIO JE SRBIJU TOKOM NATO AGRESIJE" Potresna ispovijest majke pilota stradalog u nesreći

Kada smo čuli za pad aviona i da postoji mogućnost da se pilot katapultirao, molili smo se da je naš Dejan živ.

"BRANIO JE SRBIJU TOKOM NATO AGRESIJE" Potresna ispovijest majke pilota stradalog u nesreći
FOTO: MIRA MITROVIC/TANJUG

Pa neka su mu i obe noge polomljene, gurali bismo ga u kolicima, ali samo da bude živ!

Ovim riječima počinje svoju ispovijest za Blic Milijana Krsnik, majka majora Dejana Krsnika (49), koji je prekjuče prije podne poginuo prilikom pada letjelice Vojske Srbije, aviona MiG-21 u selu Brasine kod Loznice. Tada je stradao i njegov kolega Zvonko Vasiljević (43). Neutješna žena se prisjeća posljednje poruke koju je u petak ujutro, nekoliko sati prije tragedije, dobila od sina.

– Na Vajber mi je poslao fotografiju iz aviona, sa kacigom, kiseonikom. Napisao je da će letjeti i iznad Kraljeva, gdje živimo njegov otac i ja – plačnim glasom priča majka.

Na mjesto nesreće odmah su izašli vatrogasci i hitna pomoć

Čim su čuli da je pao MiG-21, Stjepan i Milijana su znali da je njihov jedinac u njemu, jer je on tokom cijele karijere letio isključivo u ovom tipu supersoničnog aviona. Nadu da Dejan nije stradao podgrijavala je vijest da se jedan pilot katapultirao. Međutim, kasnije ju je pozvao Dejanov komandant iz Batajnice, ali nije imao snage da joj bilo šta kaže.

– Kada sam na vratima ugledala Dejanovog klasića Aca i komandanta sa Lađevaca, bilo mi je jasno… Nije trebalo ništa da kažu ni meni ni suprugu… Znali smo da se obistinilo ono najgore. Da se naš Dejan neće vratiti sa leta. S tim strahom smo živjeli stalno… Vjerovatno se avion prilikom pada zapalio, a njih dvojica su izgorjeli. Verujem da su stradali da avion ne bi pao na kuće, i tako spriječili civilne žrtve – neutješna je majka pilota Kresnika i dodaje da su njen suprug, snaha i unuk otišli na Batajnicu da preuzmu sve Dejanove stvari.

Brano Srbiju tokom NATO agresije

Njen jedinac je, priča, još kao dijete, dok su živjeli u Zagrebu, želio da bude pilot. Završio je srednju vazduhoplovnu školu u Zemuniku, krenuo na akademiju, ali je zbog ratnog vihora u Hrvatskoj školovanje nastavio u Rajlovcu kod Sarajeva. I tu su ga omeli oružani sukobi, pa je školovanje nastavio u Podgorici, da bi nakon toga službu započeo u Prištini. Nebo i građane Srbije branio je i tokom NATO agresije 1999. godine.

– Moj sin je cijelog veka letio na MiG-21. Ne što je u pitanju moj Dejan, ali je zaista bio vrhunski pilot. Pilotčina, kako su i njegovi prijatelji imali običaj da kažu – dodaje nesrećna majka.

FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA
FOTO: MINISTARSTVO ODBRANE SRBIJE/USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Dejan se približavao penziji. Za malo više od dva mjeseca, tačnije 6. decembra, imao bi punih 40 godina staža. U penziju je trebalo da ode 28. maja naredne godine, na svoj 50. rođendan.

Obučavao pilota Zvonka

– Pilota Zvonka, koji je stradao sa njim, obučavao je. Imao je običaj da, kako oni u avijaciji zovu te mlađe pilote, još samo “pajsera” obuči i ode u penziju. Ipak, nije namjeravao da prestane sa letenjem. Planirao je da u Vršcu na Pilotskoj akademiji nastavi da obučava mlade. Tu akademiju pohađa i njegov 20-godišnji sin jedinac, moj unuk – priča majka tužnim glasom.

Dejanu su ona i otac dali kuću u okolini Kraljeva, i on je počeo da je sređuje. Želio je da kada ode u penziju više vremena provodi dole, u blizini roditelja, Milijane, koja je nekada kao medicinska sestra radila i u zagrebačkoj bolnici “Rebro”, i Stjepana, potpukovnika u penziji.

– Strašno je kada roditelj nadživi dijete. Imali smo stan u Zagrebu, ali smo ostali bez njega. Ovde nemamo ni stan, oboje smo bolesni. Imam rak, suprug je operisan. Dejan nam je davao snagu za život – kaže neutješna Milijana, majka pilota Dejana Krsnika.

Avion nije poletio neispravan

Zoran Biserčić, pukovnik u penziji, izjavio je juče da uzroci te nesreće mogu biti različiti, ali da sigurno ne može biti da je avion poletio neispravan.

– Uzroci pada se utvrđuju, to rade vrlo stručne komisije. Uvijek se formiraju dvije ili više komisija. Koji su mogući uzorci – mogu biti kvar aviona, može biti neki postupak, kao i kod saobraćajnih nesreća. Sigurno ne može biti da je avion poletio neispravan – rekao je Biserčić za TV “Prvu”.

On je ocijenio i da ne postoji ljudska greška, pa pomenuo i Ajrtona Senu.

– Jednostavno – splet okolnosti, desi se. Toliko je rizičan posao da postoji hiljadu faktora, a da bi avion poletio to mora da potpiše čak osmoro ljudi, a posljednji u tom nizu je i sam pilot – rekao je Biserčić.

Istražuje se uzrok

U međuvremenu, nadležni organi istražuju uzrok pada letjelice. Istragu, osim Višeg tužilaštva u Šapcu, sprovode i dvije komisije Vojske Srbije koje na terenu rade na rasvjetljavanju okolnosti pogibije dvojice pilota. Ministar odbrane Aleksandra Vulin je rekao da “ne može da ih požuruje”, ali da će članovi komisija dati sve od sebe i da će nalaze prvo dostaviti nadležnom tužilaštvu. Ministar odbrane je naveo da avion nije imao crnu kutiju, kao i da je u pitanju bio redovan letački zadatak. Prema njegovim riječima, nijedan vojni avion ne može da poleti “a da nema pet potpisa”, i to potpise četiri mehaničara i drugih koji provjeravaju avion, a peti je potpis samog pilota.