Politika

Branislav Borenović, predsjednik PDP: Krajnje je vrijeme za POTPUNI PREOKRET U POLITICI

Mi smo u ovu kampanju ušli sa vrlo jasnim ciljem – pobjeda.

Branislav Borenović, predsjednik PDP: Krajnje je vrijeme za POTPUNI PREOKRET U POLITICI
FOTO: PDP/PRMO

Želimo da osvojimo načelničke i gradonačelničke mandate tamo gdje PDP ima kandidate, kao i u mjestima gdje podržavamo kandidate naših koalicionih partnera, ali svi oni moraju da znaju da ih ne očekuju jednostavni zadaci nakon 15. novembra. Od njih se očekuje potpuni otklon od onoga u šta se politika u mnogim slučajevima pretvorila, da vrijedno rade, ostanu prizemni, domaćinski, pošteno i zakonito odnose prema javnim dobrima i kao predsjednik stranke imaću nultu toleranciju na bilo kakva ponašanja koja odstupaju od tih principa, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Borenović ističe da ekonomski ojađena Republika Srpska danas prolazi kroz nasilje nad institucijama koje se i ne pokušava prikriti.

– Godinama svjedočimo da se čini sve da bi se jedan čovjek postavio i iznad Republike i Ustava, da bude kvaziekspert za svaku oblast u društvu i odlučuje o svemu. Često imam osjećaj da su ljudi to tokom godina prihvatili kao normalno. Međutim, nije, daleko je to od normalnog. Koliko god to godilo sujeti pojedinca, niko ne smije da uzurpira institucije i nadležnosti, jer tako urušava Republiku, njen politički položaj i značaj, a kao narod nestajemo s ovih prostora. Međutim, pokazalo se mnogo puta da što je viši let, to je bolniji pad, pa će tako biti i sa trenutnim političkim uzurpatorima – ističe Borenović.

On kaže da je siguran da je PDP izabrao prave ljude za kandidate na ovogodišnjim izborima i da ostaje da svako radi svoj posao najbolje i najodgovornije što umije.

– Ako je svojevremeno Mladen Ivanić mogao da bude isključivo srpski član Predsjedništva i tu funkciju obavlja sa ljudskim i političkim dostojanstvom, tako očekujem da sutra naši budući načelnici i gradonačelnici rade isključivo svoj posao i to da budu najbolji, najodgovorniji i najbliži ljudima, jer to lokalna politika u suštini i jeste. Krajnje je vrijeme se izađe iz apatije u koju smo kolektivno gurnuti i da se napravi potpuni zaokret u poimanju politike i političkog djelovanja – kaže Borenović i iskreno dodaje:

„Ako govorim o sebi, ja rezervnu zemlju, osim Republike Srpske, nemam. Tu sam čitav svoj život, želim da mi ovdje djeca ostaju i da žive u zdravom i uređenom društvu. To želim svakom časnom čovjeku naše zemlje i to je obaveza nas, koji smo odlučili da se bavimo politikom, da obezbijedimo. Ja znam da od toga neću odustati i da je stranka koju vodim, PDP, spremna na iskorak, da imamo političke hrabrosti i energije da povedemo preokret na političkoj sceni i u ukupnom političkom djelovanju.“

A.E.