Možete da nas pratite
i putem aplikacije za
Besplatno na

Bratić: Incijativa PDP za moju smjenu je udar na Bošnjake u Srpskoj

Politika
Autor:

Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić (SDA) je reagovao na inicijativu PDP-a za njegovu smjenu na ovoj funkciji.

On je poručio da je ova incijativa PDP-a udar na demokratiju i na Bošnjake povratnike u Srpskoj.

Klub poslanika PDP-a u NSRS podnio je zvaničnu inicijativu za smjenu Bratića kao odgovor na najavu SDA da će pred Ustavnim sudom BiH tražiti osporavanje imena Republike Srpske. Sjednica NSRS na kojoj bi se o ovome trebalo odlučivati zakazana je za danas.

– Mene je to neprijatno iznenadilo. Ovo što je pokrenuo PDP ja ne razumijem. Da su bolje razmislili ne bi se odlučili na ovaj presedan da udare na predstavnika konstitutivnih naroda koji je izabran voljom građana po poslovniku i koji godinama potvrđuje da ovaj parlament ima svoje mjesto u demokratiji – rekao je Bratić.

– PDP se zalaže za vladavinu prava, poštivanje Ustava i jednakopravnosti naroda. Ovo mi je treći mandat i ovaj posao obavljam u skladu s poslovnikom i zakonima. Trudim se da radim na tome da se popravi međunacionalni dijalog i da se čuva nivo u NSRS – poručio je Bratić, piše Klix.

U zvaničnom aktu koji je podnio šef Kluba PDP-a Perica Bundalo stoji da je legitimno pravo poslanika da podnesu zahtjev za smjenu Bratića koji je izabran glasovima svih poslanika NSRS.

– Na ovaj način šaljemo jasnu poruku da oni koji pripadaju strankama koje urušavaju RS, zvanično najavljuju mogućnost promjene naziva RS, ne mogu biti u rukovodstvu najvišeg zakonodavnog tijela Srpke – navodi se u obrazloženju.

(Klix)

Možete da nas pratite i putem aplikacije za Android ili iPhone/iPad.
Možete da nas pratite i na Facebook stranici

IZDVAJAMO