Sport

RADIĆ OPTIMISTA Bratunac želi nastavak serije

Košarkaški klub (KK) Bratunac želi da ostvari novi četvrti vezani trijumf u prvenstvu Bosne i Hercegovine.

RADIĆ OPTIMISTA Bratunac želi nastavak serije
FOTO: KK BRATUNAC/RAS SRBIJA

Ekipa trenera Ognjena Radića se nakon teškog rasporeda vratila na pobjednički kolosijek i sad im slijedi duel protiv Kaknja kojem „gori pod nogama“ . Oni su u seriji od tri poraza.

U ovoj duelu Bratunac će biti kompletan jer će trener u potpunosti moći da računa na Gajića i Pavlovića.

Kakanj jeste vezao tri poraza ali je igrao protiv veoma kvalitetnih ekipa, gostovali su kod Leotara i Igokee, dok ih je pobijedio Spars na domaćem parketu. Imali su težak raspored i to ne smije da nas zavara. Ipak ono što me raduje da smo mi pronašli igru, podigli smo formu i pobjede su nam donijele samopouzdanje tako da sa puno optimizma idemo u Kakanj. Naš rival ima veliki pritisak jer ističu da je za njih ovo prekretnica sezone, dok smo mi potpuno rasterećeni. To naravno ne znači da nećemo odigrati maksimalno i pokušati da se vratimo sa novim bodovima sa ovog teškog gostovanja. Njihovu ekipu odlično poznajemo jer smo prošle sezone igrali i Ligu za opstanak- dodao je Radić.

Parovi 10. kolo : Promo-Spars (17), Široki-Čapljina 18, Zrinjski –Sloboda (19), nedjelja: Kakanj – Bratunac (18), Vogošća –Leotar (18), 17.12 Mladost –Igokea.