Društvo

“Briga o starima slika jednog društva” Gradonačelnik Zvornika posjetio Dom za starija lica u Kiseljaku

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio je korisnike u Domu za starija lica u Kiseljaku i razgovarao sa njima o usluzi, koju im ova ustanova pruža.

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović posjetio korisnike u Domu za starija lica u Kiseljaku
FOTO: GRAD ZVORNIK/RINGIER KOMBO

Bez obzira na svoje godine, starost i bolest, korisnici u Domu u Kiseljaku su jedna velika porodica, rekao je on.

Dodaje kako ovdje dobijaju neophodnu zdravstvenu njegu, stručnu pomoć i pažnju.

– Briga o starima jeste slika jednog društva i zato je važno da pošaljemo poruku našim mlađim naraštajima da su nam roditelji, bake i deke podjednako važni kada im je potrebna pomoć i podrška – rekao je gradonačelnik Ivanović tokom razgovora u Domu za starija lica.

Javna ustanova „Dom za starija lica“ Kiseljak-Zvornik osnovana je 2011. godine, ima dva objekta za smještaj lica u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama.

– Korisnici kod nas dolaze na zahtjev nadležnog Centra za socijalni rad, srodnika ili na lični zahtjev. U toku smještaja pružamo im njegu, ishranu, održavanje lične higijene, zdravstvenu zaštitu, kulturno-zabavni život i društvene aktivnosti. Ukoliko budu mogućnosti dozvoljavale, a kako bismo korisnicima pružali što kvalitetniju uslugu, planiramo nadograditi postojeći objekat – rekao je Boško Vasić, direktor doma.

U domu je trenutno zaposleno 20 radnika. U planu je proširenje kapaciteta, a sve u dogovoru s nadležnim ministarstvom i Gradskom upravom grada Zvornika.

A.E.

Najnovije vijesti Srpskainfo i na Viberu
Prihvati notifikacije