Digitalna Srpska

BROJNI KORISNICI OBRISALI APLIKACIJU Vocap objavio da odlaže izmjenu uslova korišćenja

Kompanija Vocap objavila je da za tri mjeseca, do 15. maja, odlaže promjene uslova korišćenja svoje usluge jer su brojni korisnici izbrisali ovu aplikaciju u strahu da će taj servis njihove povjerljive podatke dijeliti sa kompanijom Fejsbuk.

BROJNI KORISNICI OBRISALI APLIKACIJU Vocap objavio da odlaže izmjenu uslova korišćenja
FOTO: HAYOUNG JEON/EPA

U objavi kompanije stoji da su lični podaci oduvijek bili enkriptovani (zaštićeni) i da će i nadalje biti zaštićena privatnost korisnika, iako praksa da se neke infomacije dijele sa Fejsbukom nije nova, ali neće biti proširivana u buduće, prenosi BBC.

U međuvremenu je kompanija Signal juče saopštila da ima “tehničkih poteškoća” jer se prilagođava kako bi mogla da primi milione novih korisnika koji su očigledno ugasili svoje Vocap aplikacije i pristupili Signalu.

Pročitajte još

– Milioni i milioni novih korisnika šalju poruke da je privatnost važna – rekli su iz Signala u postu na Tviteru.

Najava da će Vocap tražiti od korisnika da apdejtuju svoje aplikacije pod novim uslovima korišćenja stvorila je paniku i izazvala bijes kod brojnih korisnika koji su rekli da se radi o napuštanju osnovnih vrijednosti Vocapa koji je i stekao brojne korisnike upravo zbog reputacije da su na toj platformi podaci korisnika zaštićeni.

– Znamo da je došlo do konfuzije i dezinformacija oko tog ažuriranja i želimo da objasnimo činjenice i naše principe – naglasili su iz Vocapa u saopštenju na blogu.