Kolumne

Bruka i sramota

Hapšenje viskorangiranog policijskog inspektora Mladena Milovanovića ponovo je podiglo buru u javnosti, ali i poteglo pitanje ko sve radi u instituciji kojoj bi građani trebalo najviše da vjeruju.

Bruka i sramota
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Nije prošlo ni 15 dana od prošlog sramnog događaja, a desio se još gori. Kao što smo ranije pisali, tada je bahati policijski inspektor pijan potegao pištolj na čuvenog košarkaša Miroslava Raduljicu, a sada je utvrđeno da se policajci druže sa nekim od najtraženijih krimnalaca u regionu.

Vijest o hapšenju troje inspektora odjeknula je u cijelom regionu i svi su pisali o novoj bruci MUP Srpske, koju su priredili njihovi zaposleni.

Zvuči nezamislivo da čovjek koji je zaposlen kao inspektor u policiji pruža utočište kriminalcu optuženom za podstrekavanje na ubistvo i članu jednog od najopasnijih klanova.

O čemu je taj inspektor razmišljao kada se počeo družiti s Milošem Božovićem? Da li je mislio da se to nikada neće saznati, pa je lagano s tako opasnim kriminalcem ispijao kafe po gradu i vozio ga u teretanu?!

Pročitajte još

Dugo vremena neko ovako nije bacio ljagu na policiju, kao što su uradila ova tri inspektora.

Ministar i direktor policije odmah poslije hapšenja najavili su, kako kažu, velike čistke unutar Ministarstva unutrašnjih poslova. Poručuju da osobe koje imaju veze s kriminalom nemaju šta da traže u MUP i da ne mogu da se kriju iza značke.

Nama građanima ostaje da vidimo šta će se desiti sa ovo troje inspektora, te da li ćemo ih za koju godinu ponovo vidjeti sa značkom. Sudeći prema ranijim iskustvima, ništa nije isključeno.

Takođe ostaje da se vidi i kako će pravosuđe „iznijeti“ ovaj prekršaj, da li će i ovaj slučaj da traje godinama, te da se završi s nekom uslovnom, novčanom ili takvom kaznom zatvora koja se može otkupiti.

Desi li se nešto od toga, onda treba poručiti svim policajcima da pored svog posla mogu da se bave i kriminalom, jer zatvora neće vidjeti, a sigurno će bolje zaraditi.

Prihvati notifikacije