Sport

BRUKA U BiH Krivaja odbila odgodu meča, Bosna na parket poslala igrače sa simptomima korona virusa

Skandal u rukometnom prvenstvu Bosne i Hercegovine!

BRUKA U BiH Krivaja odbila odgodu meča, Bosna na parket poslala igrače sa simptomima korona virusa
FOTO: RK BOSNA

Bosna iz Visokog je, naime, na utakmici protiv Krivaje (31:33) nastupila sa igračima koji su tokom prošle sedmice imali temperaturu i simptome korona virusa.

Bosna je tražila odgađanje utakmice jutros, jer se nekoliko igrača žalilo na simptome novog virusa.

Kad je nisu dobili onda su na parket poslali i igrače koji su bili bolesni tokom prethodnih dana.

Tako su rizikovali zdravlje i preostalog dijela ekipa kao i protivničkih rukometaša.

Bosna je na svom Fejsbuku zatim objavila:

– Krivaja je pobijedila na terenu, i na tome im “čestitamo”, ali u  fer pleju su nikakvi sportisti i to se ne libimo reći. Kada smo jutros zamolili ekipu iz Zavidovića da odgodimo meč, oni su to odbili.A zašto smo tražili odgodu: Adnan Balta je ležao u krevetu sa temperaturom – četvrtak, petak i danas, ali je igrao. Uspio je igrati 15 minuta,  i dao maksimum, ali nije imao snage. Mahir Burić je kao i Balta tri dana preležao u krevetu, bez temperature, ali previše iscprljen. Ipak je došao i odigrao gotovo 60 minuta i dao svaki atom snage.  Nadalje, Nedžad Imamagić nije trenirao 12 dana i dalje se osjeća loše i iscprljeno, a i izašao je u 40. minuti. Eldin Travančić je također imao temperaturu, ali je igrao i povrijedio se. I Sead Sirčo je bio bolestan, ali se stavio na raspolaganje. A onda se sinoć razbolio i Adnan Harmandić i nije ni igrao. I zašto su oni igrali? Niko nije natjerao, nego iz revolta zbog poteza Krivaje i zato im svaka čast! Međutim, Krivaja nije željela da čuje. Već su namirisali “svježu krv” i šansu za pobjedu. Istu su ostvarili i eto im je nek nose bodove. Bodovi se osvajaju i gube, ali obraz i prijatelje ne možete sačuvati sa ovakvim stvarima. Zato je Krivaja večeras izgubila prijatelje, a o obrazu prosudite sami. Toliko od nas, a o svim dešavanjima u narednom periodu i koracima koje ćemo poduzeti oglasićemo se početkom naredne sedmice. Sada slijedi pauza zbog mečeva reprezentacije, gdje ćemo se pokušati što bolje konsolidovati – navode u Bosni.

Srećom pa će sad pauza u šampionatu BiH jer je u izolaciji nekoliko ekipa (Borac, Leotar, Slavija) koji će imati šansu da se oporave do narednog kola.