Politika

BRUTALAN UPAD ROSU Đurić: Cilj je da se Srbima život na Kosmetu učini NEMOGUĆIM

Nakon što su pripadnici specijalnih jedinica ROSU jutros upali na sjever Kosova i Metohije, šef Kancelarije za KiM Marko Đurić je rekao da je akcija okončana oko šest časova, a da je njen cilj bio kriminalizacija Srba i plan da se optuže za ubistvo Olivera Ivanovića

BRUTALAN UPAD ROSU Đurić: Cilj je da se Srbima život na Kosmetu učini NEMOGUĆIM
FOTO: DIMITRIJE GOLL/TANJUG

Đurić je jutros gostujući na TV Pink rekao i da je upad ROSU bio brutalan, da je više od 100 specijalaca bilo naoružano do zuba i sa dugim cijevima.

Cilj je da se Srbima život na Kosmetu učini nemogućim, a jedna od glavnih meta bio je Željko Bojić, šef operative KPS Sjever. Drugi uhapšeni je Rade Basara, što je dio scenarija da se Srbi kriminalizuju. Uhapšenom Bojiću odveli su sina Vasilija u nepoznatom pravcu – rekao je Đurić, dodajući da je Priština juče doživjela katastrofalan poraz u Interpolu, a ovo se dogodilo za manje od 24 sata poslije toga, odnosno srpskog uspjeha.

Đurić je za Pink rekao i da je ovo igranje sa mirom i ponovio da će Srbija da zaštiti svoj narod na Kosmetu.

Jutros oko 5.50 došlo do upada više od 25 oklopnih vozila i džipova ROSU i oko 100 pripadnika ove specijalne jedinice na sjever Kosova i Metohije.

Kosovska policija saopštila da je uhapšen policajac u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića kao i još jedan osumnjičeni kod koga je pronađeno oružje. Specijalci se povukli.

(Pink)